Keert 'Don't Breathe' hoofdrolspeelster Rocky terug voor derde deel?

Keert 'Don't Breathe' hoofdrolspeelster Rocky terug voor derde deel?

De regisseurs van beide delen zeggen dat dit goed zou kunnen.

Don't Breathe was een verassende hit. De film had kostte slechts van 10 miljoen dollar, maar bracht wereldwijd meer dan 157 miljoen dollar op. Ook waren filmcritici en bioscoopgangers onder de indruk van de horrorfilm. Niet zo heel gek dus dat er een vervolg op werd gemaakt, al zit dit anders in elkaar dan veel fans hadden verwacht en gehoopt.

In de eerste film speelt Jane Levy de hoofdrol, namelijk Rocky, die samen met twee vrienden inbreekt in het huis van een blinde man (Stephen Lang). Het doel is om zijn geld te stelen, maar dit loopt heel wat anders dan verwacht...

Vervolg
Op het einde van de film ontsnapt Rocky op het nippertje na een levensgevaarlijk kat-en-muisspel. Ze verlaat het huis met het geld, maar in plaats van te vluchten lijkt ze terug te keren om wraak te nemen op de blinde man.

Dit einde leent zich prima voor een vervolg, maar de sequel richt zich volledig op de blinde man, Norman Nordstrom. De keuze om ditmaal de schurk centraal te stellen kwam als een verassing, maar regisseur van het tweede deel, Rodo Sayagues, zegt dat Rocky hoogstwaarschijnlijk terugkeert voor het derde deel.

Reactie
Zo zegt Sayagues: "Het verhaal is nog niet afgelopen. Het eerste deel komt namelijk niet echt tot een einde. Niet aan de kant van Norman noch het verhaal van Rocky. Ze komen allebei weg met een misdaad. Rocky steelt namelijk al het geld."

Fede Álvarez, de regisseur van het origineel en deels verantwoordelijk voor het script van het vervolg, deelt deze mening. Rocky belt op het einde van de eerste film namelijk niet de politie, waardoor het verhaal nog alle kanten op kan gaan. Álvarez zegt dat beide personages een lastig verleden hebben, dat ze zal achtervolgen.

De twee regisseurs lijken er dus op te wijzen dat een derde film opnieuw over Rocky zal gaan. Aangezien haar verhaal nog niet af is, hebben de filmmakers nog de nodige ruimte om alle kanten op te gaan. Don't Breathe 2 komt later deze maand uit.

NieuwsFilm

meest populair