Brie Larson over Oscaruitreiking Casey Affleck

Brie Larson over Oscaruitreiking Casey Affleck

Ze had er een goede reden voor.

Het was heel wat kijkers opgevallen dat Brie Larson niet applaudisseerde nadat ze de Oscar voor Beste Acteur had uitgereikt aan Casey Affleck. Volgens de sociale media had de met een Oscar bekroonde actrice daar een goede reden voor; Affleck werd namelijk in 2011 aangeklaagd voor seksuele intimidatie door een producer en een cinematografe, die met hem samenwerkten aan zijn film I'm Still Here. Velen dachten dus dat de actrice dat deed als een vorm van protest.

Larson heeft nu zelf ook laten weten dat haar reactie wel degelijk opzettelijk was: ''Ik denk dat wat ik op het podium deed voor zich sprak. Ik heb over dat onderwerp alles gezegd wat ik moet zeggen''. Ook al werd de actrice naar wat meer hierover gevraagd, ze weigerde er nog iets over te zeggen en zei dat ze het alweer vergeten was: ''Ik ben blij dat het gefilmd is want ik kan me er niks meer van herinneren''.

De nodige mensen kwamen voor de actrice op en vinden het knap dat ze zo haar steun laat blijken aan de slachtoffers van seksueel geweld, anderen vinden juist dat Larson hier niet te ver in moet gaan aangezien Affleck nooit schuldig is verklaard. Kenneth Lonergan, de regisseur van Manchester By The Sea, nam het laatst juist op voor Casey Affleck.



NieuwsFilm

meest populair