Wat er mis was met het oorspronkelijke einde van 'Rogue One: A Star Wars Story'

Wat er mis was met het oorspronkelijke einde van 'Rogue One: A Star Wars Story'

Eindelijk helderheid over de heropnames.

Mocht je Rogue One: A Star Wars Story niet gezien hebben, is het beter als je niet verder leest. Dit bericht bevat namelijk SPOILERS over die film. Maar als je dat wel hebt, hebben we interessant nieuws voor je over de heropnames van de film. Regisseur Gareth Edwards sprak met /Film en legde uit waarom het oorspronkelijke einde dat men gefilmd had niet bleek te werken.

"Ik denk dat het voornaamste dat we veranderd hebben aan het einde... wat zou gebeuren, en daar kon je een goede indruk van krijgen in de trailers, is dat de transmissietoren voor de plannen zich los bevond van de hoofdbasis op Scarif. Om de plannen te kunnen verzenden, moesten ze ontsnappen, langs het strand rennen en de toren beklimmen. Toen we de film aan het editen waren, voelde dat veel te lang. Dus moesten we manieren vinden om de derde akte in te korten, die al vrij lang was. Een echte, snelle en brute oplossing was om de toren in de basis te plaatsen, zodat ze niet over het strand hoefden te rennen en al die dingen daar zouden moeten doen. Dat werd een beslissing en daarom kreeg je die shots uit de trailer waarin we Cassian en Jyn en de AT-ATs zagen niet te zien in de uiteindelijke film. Dat waren zaken die we hebben aangepast, allemaal om het te stroomlijnen."

Een ander veelbesproken moment heeft te maken met Darth Vader aan het einde van de film. Ook dat was geheel nieuw en gefilmd tijdens de heropnames. "Hij komt aan en vernietigt dat Calamari-schip en dan weet een schip net te ontkomen en gaat hij daar achteraan. Toen zei Jabez [Olssen] zo van, 'volgens mij moeten we Darth op dat schip krijgen'. En ik vond dat een geweldig idee, maar wist niet hoe we dat drie of vier maanden voor de release nog konden realiseren. Toen kwam Kathy [Kennedy] langs en dacht Jabez, f*ck het, we stellen het gewoon voor en ze vond het geweldig. Nog geen twee weken later stonden we weer in Pinewood en waren we die scène aan het opnemen."

Rogue One: A Star Wars Story is vanaf 21 april op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.



NieuwsFilm

meest populair