Waarom Guy Ritchie Walt Disney's 'Aladdin' regisseert

Waarom Guy Ritchie Walt Disney's 'Aladdin' regisseert

Duidelijk een verrassende keuze.

Alweer zo'n half jaar geleden werd bekend dat Guy Ritchie, bekend van onder meer Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en King Arthur: Legend of the Sword (2017), de regie op zich gaat nemen van de live action-versie van de Walt Disney-animatiefilm Aladdin uit 1992. Een opvallende keuze. In gesprek met Vulture verklaarde Disney's Sean Bailey de keuze.

"Guy was geïnteresseerd om een Disney-film te maken en we hebben er veel over gepraat. Toen we over Aladdin spraken, zei hij 'mijn verhalen gaan over straat-ritselaars. Dat is iets dat ik kan. En Aladdin is een klassieke ritselaar die uit is op het goede.' Guy heeft zijn eigen blik op het verhaal, maar hij wil de Disney visie respecteren en eren," aldus Bailey, de productiebaas van The Walt Disney Studios.

"We willen nooit het gevoel geven dat er een draaiboek voor dit soort zaken is, aangezien we bang zijn dat we hierdoor creatief zelfingenomen worden. Het idee van een hoog energierijke Guy Ritchie Disney-musicalfilm gaf ons het gevoel, 'Oh, dat hebben we nog niet eerder gedaan.'"

De nieuwe Aladdin krijgt een script van John August (Frankenweenie, Big Fish) en heeft nog geen verschijningsdatum.



NieuwsFilm

meest populair