Algemeen

Waarom Guy Ritchie Walt Disney's 'Aladdin' regisseert

Duidelijk een verrassende keuze.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 08:49 in Algemeen
Alweer zo'n half jaar geleden werd bekend dat Guy Ritchie, bekend van onder meer Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en King Arthur: Legend of the Sword (2017), de regie op zich gaat nemen van de live action-versie van de Walt Disney-animatiefilm Aladdin uit 1992. Een opvallende keuze. In gesprek met Vulture verklaarde Disney's Sean Bailey de keuze.

"Guy was geïnteresseerd om een Disney-film te maken en we hebben er veel over gepraat. Toen we over Aladdin spraken, zei hij 'mijn verhalen gaan over straat-ritselaars. Dat is iets dat ik kan. En Aladdin is een klassieke ritselaar die uit is op het goede.' Guy heeft zijn eigen blik op het verhaal, maar hij wil de Disney visie respecteren en eren," aldus Bailey, de productiebaas van The Walt Disney Studios.

"We willen nooit het gevoel geven dat er een draaiboek voor dit soort zaken is, aangezien we bang zijn dat we hierdoor creatief zelfingenomen worden. Het idee van een hoog energierijke Guy Ritchie Disney-musicalfilm gaf ons het gevoel, 'Oh, dat hebben we nog niet eerder gedaan.'"

De nieuwe Aladdin krijgt een script van John August (Frankenweenie, Big Fish) en heeft nog geen verschijningsdatum.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aintiastinker

Avatar

Ach, als ze dan zonodig die Disney films moeten kopiëren, dan liever een versie met een draai die het zijn eigen ding maakt ipv een film die het origineel gewoon in live action namaakt.

Master Of Films

Avatar

dan liever een versie met een draai die het zijn eigen ding maakt
Zoals Jon Favreau.

ipv een film die het origineel gewoon in live action namaakt.
Zoals Bill Condon.

dakai-world

Avatar

Er is een ding wat ik wel jammer vind. Dat is dat Robin Williams niet meer onders ons is. Ik had hem toch wel weer willen zien als Genie. Desalniettemin, Jungle Book was een prima filmpje. Ben benieuwd naar The Lion King, als dat tevens een succes wordt, ga ik met alle plezier de remakes bekijken.

Beauty and The Beast ben ik niet vergeten, maar het was tijdens mijn jeugd niet een film waarvoor ik warm liep. Ik zal hem wss wel zien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair