Blu-Ray Review: The Accountant

Ben Affleck als autistische, maar bijzonder dodelijke boekhouder.

Regie: Gavin O'Connor | Cast: Ben Affleck (Christian Wolff), Anna Kendrick (Dana Cummings), J.K. Simmons (Ray King), Jon Bernthal (The Assasssin), Jeffrey Tambor (Francis Silverberg), John Lithgow (Lamar Blackburn), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Bioscooprelease: 03.11.2016 | Recensie FT: 3 sterren

De naam Ben Affleck is sinds hij de rol van Batman accepteerde niet meer uit het filmnieuws te slaan. En dan gaat het eigenlijk altijd over The Batman. Toch werkte hij tussendoor aan wat andere projecten, zoals The Accountant. In deze misdaadthriller speelt Affleck een autistische, maar bijzonder dodelijke boekhouder, met een soort van eigen missie. Acteurs als Anna Kendrick, J.K. Simmons en Jon Bernthal waren mede verantwoordelijk voor de $154,7 miljoen wereldwijde omzet. En dit na een wat wisselend ontvangst.

In het $44 miljoen kostende The Accountant (FT Stercijfer = 6,2) is Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote criminele organisaties. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma. Als hij erachterkomt dat ook hier niet alles pluis is, vallen er steeds meer doden.

De actiethriller van regisseur Gavin O'Connor verscheen onlangs op Blu-ray. Warner Bros. gaf de uitgave ook een reeks extra's. Hieronder een blik op de schijf.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: oa. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 2750071863698 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Accountant zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het Warner Bros. logo gelijk het hoofdmenu in beeld, voor de instellingen en de speciale features.

Beeld

Warner Bros. levert met deze schijf een film op met een prima High Def-beeldkwaliteit. Het meest opvallende aan de weergave is de mooie filmische ruis. En dit komt waarschijnlijk vooral doordat de film niet digitaal is opgenomen, maar gewoon op film. De kleuren tonen daardoor erg vol en natuurlijk en het zorgt voor een prima kijkervaring. De donkere scènes zien er goed uit, met een doorgaans prima detailbehoud. De scherpte had misschien iets beter gekund, maar dit is slechts een kleinigheidje.

Geluid

Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD geluidstrack. Het track laat voldoende van zich horen via de verschillende surround kanalen. Ondanks dat er veel spraak is, is het af en toe ook genieten met strevige actiescènes. Bijvoorbeeld als 'de boekhouder' zijn stevigere kaliber inzet. Tijdens de meer rustige scènes blijft er ruimte voor duidelijk waarneembare omgevingsgeluiden en de muziek is subtiel aanwezig, opgeleverd door Mark Isham. Hij is bekend van zijn werk aan The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009) en Blade (1998).

Bonusmateriaal

Inside the Man: In deze featurette van ruim 10 minuten wordt er stilgestaan bij het titelpersonage, a.k.a. Christian Wolff. Uiteraard heeft iedereen zijn woordje klaar, met onder meer Ben Affleck, Gavin O'Connor en schrijver Bill Dubuque.

Behavioral Sciene: Het personage Christian Wolff heeft in de film een bepaalde vorm van autisme. Iets dat vooral duidelijk wordt gemaakt in de aftrap van de film. In deze featurette wordt er ingezoomd op autisme en de uitdagingen die er waren op dit over te brengen met de film.

The Accountant in Action: Ben Affleck is een uiterst dodelijk personage in de film, vaak met wapens, maar zo af en toe ook gewoon met de vuist. In zo'n 7 minuten wordt hierbij stil gestaan. Een voordeel voor Affleck was dat hij lichamelijk al behoorlijk fit was, aangezien hij ook voor zijn rol als Batman flink wat actiescènes moest opnemen.

Gewoon een prima tussendoortje; wat basic HD-schijf

Wil je gewoon lekker onderuitgezakt kijken naar een prima misdaadthrillertje, dan zit je met The Accountant helemaal goed. De film blinkt eigenlijk nergens echt in uit, maar is zeker het kijken waard. Regisseur O'Connor gaat komende periode aan de slag met de superhelden-reboot The Green Hornet en de oorlogsfilm Atlantic Wall met Bradley Cooper. Deze Blu-ray uitgave van The Accountant heeft een prima beeld en geluid. De extra's zijn wat basic.



NieuwsFilm

meest populair