The Accountant (2016)

Calculate your choices.

Creatief en explosief boekhouden voor gevorderden. Ben Affleck zit lekker in zijn rol van een autistische accountant met crimineel oogmerk.
play

6,2 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
128 Min Verenigde Staten

Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.

Regie
Gavin O'Connor
Cast
Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, John Lithgow, Jeffrey Tambor, Ron Yuan, Jean Smart, Fernando Chien, Gary Basaraba, Gregory Alan Williams, Jason Davis, Michael Beasley, Dennis Keiffer, Kelly Collins Lintz, Daeg Faerch, Andy Umberger, Robert C. Treveiler, Cynthia Addai-Robinson, Inder Kumar, Seth Lee, Alison Wright, Zachary James Rukavina, Alphonso A'Qen-Aten Jackson, Alex Zelenka, Samantha Janco, Mary Kraft, Angel Giuffria, Jake Presley, Alex Collins.
Release
06.10.2016
Release NL
03.11.2016
Release DVD
08.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Gavin O'Connor | Cast: Ben Affleck (Christian Wolff), Anna Kendrick (Dana Cummings), J.K. Simmons (Ray King), Jon Bernthal (The Assasssin), Jeffrey Tambor (Francis Silverberg), John Lithgow (Lamar Blackburn), Cynthia Addai-Robinson (Marybeth Medina), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2016

Zo op het eerste gezicht is Christian Wolff een tamelijk suffe boekhouder die in een stoffig en deprimerend grijs kantoortje in het noorden van de VS probeert de cijfers van zijn cliënten op orde te krijgen. Maar Wolff, die over een flinke wiskundeknobbel beschikt, is ook een fan van creatief boekhouden. De accountant wordt verdacht van het gladstrijken van de boeken van grote bedrijven en heulen met de maffia. Zijn opdrachten ontvangt de cijfertjesman via de telefoon van een vrouw met een staccato Britse stem. Het ministerie van Financiën zit de accountant op de hielen. Het zal het laatste wapenfeit zijn van Ray King, hoofd financiële recherche die op het punt staat af te zwaaien en achter de geraniums te gaan zitten. King draagt, met enige vorm van chantage, analiste Marybeth Medina op om de jacht op Wolff te openen. Ondertussen ziet Wolff de bui al hangen en bijt zich vast in de jaarrekeningen van Living Robotics, een ogenschijnlijk net bedrijf dat grossiert in protheses.

Naar regie van Gavin O'Connor, de man achter het vechtdrama Warriors, is The Accountant een op momenten diffuse en confronterende achtbaanrit. Het hoofdpersonage vertolkt door Ben Affleck is grotendeels een mysterie. Vreemd genoeg start O'Connor wel met een proloog waarin we opvangen dat Wolff uit een lastige gezinssituatie komt. Hij lijdt aan autisme en wordt later door zijn moeder verlaten. Christian Wolff blijft over met zijn broertje Braxton en hun vader die hen op ruwe wijze leert te knokken voor hun bestaansrecht. Het moge geen verrassing zijn dat al deze elementen vroeg of laat terug zullen komen, maar deze achtergronden zeggen teleurstellend weinig over het handelen van Wolff in het heden. Hij lijkt een compleet andere man. De moeilijke jeugd van de boekhouder verdwijnt naar de achtergrond en wordt overschreeuwd door de klopjacht die op hem wordt geopend en zijn vermogens om vuurwapens ter hand te nemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Accountant Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Ruim 2 uur durende film die vanaf het begin boeit. Ben Affleck uitstekend op dreef in deze onderhoud......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Accountant

acties