Robert Englund had 'Freddy vs. Jason vs. Ash' graag gemaakt zien worden

Robert Englund had 'Freddy vs. Jason vs. Ash' graag gemaakt zien worden

New Line Cinema is mogelijk de reden waarom het niet gebeurd is.

Het combineren van succesvolle franchises is iets dat dikwijls voorkomt. Een ietwat oudere en bekende voorbeeld is Freddy vs. Jason, welke uitkwam in 2003 en horroriconen Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street) met Jason Voorhees (Friday the 13th) op de vuist zag gaan. Na het succes waren er ook berichten dat een ander karakter in de mix gegooid zou worden: Ash Williams (van de Evil Dead-films). Dit is uiteraard nooit verwezenlijkt. De beste man die Krueger in acht films en een tv-serie heeft belichaamd - Robert Englund - meldde tijdens de Emerald City Comic Con hoe dit zo gekomen is en wat hij graag had willen zien.

"Ik ben erg teleurgesteld. Ondanks het grootschalige succes van 'Freddy vs. Jason' liepen we winsten mis. Sam Raimi daarentegen was de koning van de wereld: hij bezat een groot fortuin vanwege 'Spider-Man.' Ik ben een groot fan van hem, evenals van Bruce Campbell. Ze hadden een idee voor 'Freddy vs. Jason vs. Ash.' We bevinden ons nu in een wereld waar 'Deadpool' en 'Guardians of the Galaxy' bekend zijn. Maar destijds bestond zo'n soort film nog niet, met uitzondering van 'Evil Dead' en 'Freddy vs. Jason', waar stripboeken, komedie, horror en sciencefiction samengevoegd waren. Dus ik was weg van hun idee."

Maar waar ging het mis? Kennelijk is New Line Cinema (het productiebedrijf achter A Nightmare on Elm Street) de boosdoener geweest. "Sam Raimi wilde dat Ash zou winnen," ging Englund verder. "Hij wilde dat Ash zou zegevieren, wat ik een geweldig idee vond. New Line Cinema zag dat niet zitten, omdat ik zojuist op mijn lazer had gekregen van Jason. Ze waren er bang voor, omdat ik het meest succesvolste gezicht was van de drie franchises. 'We kunnen niet hebben dat Freddy twee keer achter elkaar gedood wordt.' Ik had zoiets van: 'Wacht eens even, jongens. Jullie hebben me eerder teruggebracht. Met hondenplas! Het is echt makkelijk om Freddy terug te brengen. Kom op, zo moeilijk is het niet.'"

Uiteindelijk kwam het verhaal niet helemaal goed uit de verf en werden stukken van het script tot een zesdelige, gelijknamige stripboek gevormd, welke uitkwam in 2007. Bruce Campbell onthulde enkele jaren geleden dat hij en Raimi te weinig creatieve invloed kregen en enkel zeggenschap over Ash hadden. Werken met twee andere studio's bleek aardig lastig te zijn.



NieuwsFilm

meest populair