Alternatief einde 'Rogue One' onthuld

Alternatief einde 'Rogue One' onthuld

Oorspronkelijk zou iedereen gewoon overleven.

Er was een kans dat de helden van Rogue One gewoon zouden overleven. Althans, Jyn Erso (Felicity Jones) en Cassian Andor (Diego Luna). Waar regisseur Gareth Edwards en zijn scenarioschrijvers, waaronder Gary Whitte, altijd volhielden dat de personages hoe dan ook dood zouden gaan, blijkt dat anders geweest te zijn.

Voordat Disney toestemming gaf om alle hoofdpersonen om het leven te laten komen, was er ontsnapping bedacht. "Het eerste instinct is dat ze allemaal dood zouden moeten gaan," vertelde scenarist Gary Whitte aan Entertainment Weekly. "Het is het waard. Als je je leven moet opofferen, doe het dan hiervoor, om een wapen te vernietigen dat je sowieso al zal doden. Dat is wat we altijd wilden doen. Maar we hadden het niet verkend, omdat we bang waren dat Disney geen toestemming zou geven, dat ze het te duister zouden vinden."

En dus overleefden enkele helden in de oorspronkelijke versie van John Knoll en het eerste script van Whitta. Gareth Edwards wilde echter graag dat het anders zou lopen. "Je hebt op dat punt van het verhaal een bepaalde duistere onderstroom, maar nog altijd het gevoel van goedheid van wat ze doen. Het voelt niet deprimerend, je wil juist dat ze hoe dan ook slagen." En dus benaderde men Disney, dat toestemming gaf.

Van het oorspronkelijke einde weten we nu wie er zouden overleven: "Ik kan niet zeggen dat iedereen het zou hebben overleefd. Kaytoo ging altijd al dood. Jyn overleefde, en Cassian ook. Maar er waren veel slachtoffers, aan beide kanten, in beide versies van het script." Het einde zou ongeveer als volgt gelopen zijn:

De Death Star komt aan om Scarif te vernietigen en de geheimen van het Keizerrijk te beschermen door de planeet te vernietigen, tegelijk met de Rebellen. Maar Jyn en Cassian weten van de oppervlakte van de planeet te ontsnappen. "Een Rebellenschip kwam naar beneden om hen op te laten. De overdracht van de plannen vond plaats op een ander moment. Ze vliegen weg en dan komt Leia's schip van Alderaan om hen te helpen. De gegevensoverdracht vond dus ver van Scarif vandaan plaats."

Darth Vader achtervolgt de Rebellen wel nog en valt Jyns shuttle aan, precies op het moment dat de plannen overgedragen worden. Daarbij weet Vader het schip te vernietigen en vreest iedereen dat de helden dood zijn. Maar terwijl we zien hoe Leia's Tantive IV en de Star Destroyer van Vader weg vliegen, focussen we op de fragmenten van de shuttle, waar we een escape pod zien zweven. "Ze zijn dus net op tijd ontsnapt."



NieuwsFilm

meest populair