Meivakantie in EYE

Meivakantie in EYE

Film kijken, koekjes bakken en stop-motion filmpjes maken? Dat kan in de Woordenbakkerij (7-12 jr.)

Nicole van Kilsdonk verfilmde Joke van Leeuwens jeugdboek Toen mijn vader een struik werd, waarin Toda, dochter van een taartenbakker, moet vluchten en op zoek gaat naar  haar moeder in het buitenland.

De film - met Susan Visser en Anneke Blok - is tijdens de meivakantie te zien in EYE en wordt gevolgd door een workshop. In De Woordenbakkerij kunnen kinderen net als in de film zelf koekjes bakken en een filmwoordenboek maken met stop-motion filmpjes.
 
Van Kilsdonk (bekend van Patatje oorlogVentoux en Hoe overleef ik mezelf) verfilmde Joke van Leeuwens vertelling over het meisje Toda dat moet vluchten voor de oorlog en haar moeder probeert te vinden in een buurland. Op haar tocht ontmoet Toda, dochter van een  banketbakker die de lekkerste koekjes maakt, de vreemdste mensen en maakt ze nieuwe vrienden. Zal Toda haar moeder vinden? Door de ogen van een tienjarige beleven we wat het betekent om huis en haard achter te laten.
 
Toen mijn vader een struik werd (7+) ging vorig jaar in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival en won ook  de ECFA Award voor Beste Europese Film.
 
De Woordenbakkerij

Aansluitend op de filmvoorstelling vindt de workshop De Woordenbakkerij plaats. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar mogen er koekjes bakken en een nieuwe taal verzinnen, geïnspireerd op Toda's belevenissen in buitenland. Ook maken de kinderen met letters en plaatjes een stop-motion filmpje in de vorm van een filmwoordenboek. Ouders, grootouders en andere volwassenen kunnen ook een kaartje kopen en mogen gezellig meedoen. 
 
Kaarten voor dit programma zijn verkrijgbaar à € 20,- per persoon. De film draait de hele vakantie in EYE en is ook zonder de workshop te bezoeken, tegen de reguliere prijs.

Lesmateriaal

EYE ontwikkelde speciaal voor Hoe overleef ik mezelf lesmateriaal voor het basisonderwijs. De thematiek sluit aan bij de komende 4 mei-herdenking en 5 mei-viering. Het gratis lesmateriaal is aan te vragen via educatie@eyefilm.nl.

NieuwsFilm

meest populair