Disney beschuldigd van diefstal 'Zootopia'

Disney beschuldigd van diefstal 'Zootopia'

Bekijk zelf het bewijs!

Disney wordt ervan beschuldigd met Zootopia inbreuk te maken op de auteursrechten van scenarioschrijver Gary L. Goldman. Hij heeft een zaak aangespannen tegen The Mouse House en stelt dat het ook contractbreuk heeft gepleegd. In de aanklacht lezen we dat "De Zootopia van Disney substantiële gelijkenissen vertoont met die van Goldman."

In de aanklacht claimen de advocaten van Goldman: "Disney heeft Goldmans thema's, plot, setting, personages en dialoog - delen zelfs letterlijk. Ze hebben Goldmans titel, Zootopia gekopieerd. En zelfs de ontwerpen van zijn personages en artwork." Die gekopieerde ontwerpen zien er als volgt uit:

Bekijk de afbeelding
In zijn reactie laat Disney weten dat de aanklacht ongegrond is. "Deze is doorspekt met ongegronde aantijgingen. Het is een poging om claim te leggen op een succesvolle film die hij niet gemaakt heeft en we zullen ons er dan ook tegen verdedigen in de rechtbank."

Het zal vermoedelijk nog even duren voordat de zaak afgerond wordt, maar dat zal vermoedelijk het geval zijn voordat Disney begint met de productie van een eventueel vervolg. Dat is nog niet officieel aangekondigd, maar de kans erop lijkt groot. Het origineel was immers de vierde best verdienende film van vorig jaar.



NieuwsFilm

meest populair