Nicolas Winding Refns 'Maniac Cop'-remake krijgt eindelijk groen licht

Nicolas Winding Refns 'Maniac Cop'-remake krijgt eindelijk groen licht

Ed Brubaker (Captain America: The Winter Soldier) schreef het script van de film samen met Refn.

Er wordt al lange tijd gesproken over een remake van Maniac Cop, een film van cultregisseur Bill Lustig uit 1988, waarin Robert Z'Dar en Bruce Campbell de hoofdrollen speelden. Ondanks meerdere valse starten lijkt het er nu dan ook echt van te komen. Het project van producent Nicolas Winding Refn (regisseur van Drive en The Neon Demon). zal volgens Variety nu 100% zeker weten komende zomer worden gefilmd in Los Angeles. Wild Bunch zal de film wereldwijd distribueren.

De Maniac Cop-remake wordt gefinancierd door Pescience MA's Merlin Funds en betreft een samenwerking door de productiemaatschappij Space Rocket Nation van Refn en Bold Films. Lustig zal samen met Refn produceren. Vaststaat dat we op zijn minst een gestoord eindresultaat kunnen verwachten (op de best mogelijke manier).

Ed Brubaker (Captain America: The Winter Soldier) schreef het script samen met Refn. De film zal geregisseerd worden door John Hyams ([i]Universal Soldier: Day of Reckoning). Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Los Angeles en gaat over een vrouwelijke politieagent die probeert uit te zoeken waarom onschuldige mensen op brute wijze worden omgebracht door een doorgedraaide collega agent.

Maniac Cop is de derde samenwerking tussen Refn en Wild Bunch, die ook de distributie regelden van Only God Forgives en The Neon Demon.



NieuwsFilm

meest populair