Robert Rodriguez voornaamte kandidaat regie 'Escape From New York'

Robert Rodriguez voornaamte kandidaat regie 'Escape From New York'

Lukt het de man achter Sin City en Machete om een waardige remake in elkaar te draaien?

Regisseur Robert Rodriguez heeft een bijzonder oeuvre dat onder meer bestaat uit From Dusk Till Dawn, de gewelddadige Mexico-trilogie, de Spy Kids-franchise, grindhouse-hommage Planet Terror, twee stijlvolle Sin City-films, de eigenzinnige Machete-reeks en de in 2018 te verschijnen manga-verfilming Alita: Battle Angel. Hier gaat hij wellicht opnieuw een bijzonder project aan toevoegen, want Rodriguez is de voornaamste kandidaat om de beoogde remake van de klassieke scifi-actiefilm Escape from New York te gaan maken.

TrackingBoard meldt dat er nog geen handtekeningen zijn gezet, maar dat Rodriguez zeker interesse heeft in het project. John Carpenter, de regisseur van het origineel uit 1981, zal bij de nieuwe versie z'n steentje bijdragen als uitvoerend producent. Het script van de herziening staat op naam van Neil Cross, de man achter de misdaadserie Luther met Idris Elba.

De remake volgt kolonel Robert "Snake" Plissken - in het origineel gespeeld door Kurt Russell - gedurende een elf uur durende missie waarbij hij op zoek gaat naar de kwaadaardige erfgenaam van een agrochemische en biotechnologisch bedrijf, terwijl er ondertussen een immense orkaan aan zit te komen.

De productie gaat later dit jaar van start.



NieuwsFilm

meest populair