Amerikaanse vliegtuigmaatschappij in de problemen na ''legging-ban''

Amerikaanse vliegtuigmaatschappij in de problemen na ''legging-ban''

Ook filmsterren zoals Patricia Arquette en Seth Rogen reageren.

Het vliegreizen in Amerika staat de laatste paar weken niet echt in een positief daglicht; een tijdje geleden voerde de nieuwe president Donald Trump nog een 'travel-ban' in voor meerdere landen uit het Midden Oosten en nu ligt vliegtuigmaatschappij United Airlines onder vuur. Ze vonden namelijk dat een paar van hun passagiers niet fatsoenlijk waren gekleed. Het ging hier echter niet om volwassenen, maar om twee tienermeisjes.

De persoon die dit verhaal naar buiten bracht is Shannon Watts, die ook aan boord was. De jonge passagiers zouden zijn gedwongen iets anders aan te trekken of de vlucht te verlaten: ''Een veiligheidsagent liet de meisjes niet aan boord komen omdat ze leggings droegen. De agente dwong hen zich anders te kleden of op z'n minst er een jurk over aan te doen, anders mochten ze niet aan boord komen. Sinds wanneer gelden dergelijke regels?'' Volgens Watts mochten een paar van deze meisjes de vlucht uiteindelijk nemen, al werden er twee (van wie er eentje zelfs pas 10 was) van de vlucht afgezet.

Sinds dit verhaal is uitgekomen krijgt de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij flink over zich heen op de sociale media, ook van de nodige bekendheden; onder hen o.a. model Chrissy Teigen of komiek Sarah Silverman, maar ook acteurs en actrices zoals Particia Arquette: ''Jonge meisjes moeten jong kunnen zijn en mogen toch zeker een legging dragen?'' en Seth Rogen: ''Wat leuk zeg, dat United Airlines nu ook nog kledingadvies gaat geven aan de kinderen van hun werknemers!''

De vliegtuigmaatschappij probeert zich zo goed mogelijk te verdedigen tegen alle kritiek, al doen ze dit misschien niet erg secuur; in een eerste reactie lieten ze weten dat de tieners op een speciaal tarief vlogen voor vrienden en familie en het schijnt dat voor deze mensen strengere (kledings)eisen gelden, aangezien ze ''de maatschappij vertegenwoordigen'' al gelden deze regels wel alleen maar voor vrouwen... Velen willen nu maatregelen nemen tegen United Airlines en er is al een boycot tegen de vliegtuigmaatschappij begonnen.



NieuwsFilm

meest populair