Algemeen

Gerucht: Plannen 'Star Wars'-toekomst onthuld

Obi-Wan Kenobi, Boba Fett, liefde in de ruimte en opvolgers voor Rey?

door Jim Pedd om 13:40 in Algemeen
Toen Disney in 2012 Lucasfilm overkocht, ging men meteen aan het werk om de Skywalker-saga verder te vertellen. Dat begon met The Force Awakens, en wordt in december voortgezet met The Last Jedi. Daarnaast werken Disney en Lucasfilm actief aan een hele reeks spin-off films, waarvan Rogue One de eerste was.

Waar Bob Iger onlangs vertelde dat Disney plannen maakt tot ergens in 2030, is daar vrijwel niets over bekend. Nu is er echter wel een bericht van de website Star Wars News Net, waaruit zou blijken welke films allemaal gemaakt gaan worden. Interessant is dat de plannen bovenal draaien om spin-offs en minder om de sagafilms.

Obi-Wan Kenobi

De eerste stand-alone film die Disney zou willen maken na Star Wars: Episode IX is er een rond Obi-Wan Kenobi. Acteur Ewan McGregor heeft de afgelopen jaren meermaals laten weten maar al te graag terug te keren voor de rol. Nu wordt er gesteld dat die er inderdaad komt en zich afspeelt tussen Revenge of the Sith en A New Hope. McGregor zou er al voor getekend hebben, al wordt het maar één film en geen trilogie zoals ooit gespeculeerd werd.

Verder schijnt het zo te zijn dat niemand minder dan Gareth Edwards de film zal regisseren. Lucasfilms Kathleen Kennedy zou erg tevreden zijn geweest met zijn werk aan Rogue One, ondanks de wat tumultueuze productie. Het gerucht gaat dat de Obi-Wan film tijdens de Star Wars Celebration in april aangekondigd wordt.

Premiejagers

Een ander gerucht dat we veel horen, gaat om een spin-off over premiejager Boba Fett. Disney zou overwegen een film te maken rond hem en andere premiejagers, die op een avontuur gaan. Daarbij zou Boba een belangrijke rol spelen. Het wordt dan geen oorsprongsverhaal, aangezien dat al weergegeven werd in Attack of the Clones en de Clone Wars-serie.

Liefde in de ruimte

Nog een project waar de studio aan werkt schijnt gericht te zijn op een jonger publiek, en een tragedie met daarin een liefdesverhaal verweven te vertellen. Het verhaal zou gelijkenissen tonen met het boek Lost Stars van Claudia Gray. Centraal in dat boek stonden vrienden Thane Kyrell en Ciena Ree, die verscheurd worden door de intergalactische burgeroorlog en tegelijk verliefd op elkaar worden. Het moet geen directe verfilming worden, maar er wel gelijkenissen mee tonen.

Skywalker-saga

Kathleen Kennedy vertelde al eens dat de toekomst van de Star Wars-saga afhangt van de prestaties van spin-off Rogue One. Daar die film iets meer dan een miljard dollar ophaalde wereldwijd en The Force Awakens het dubbele, zal die saga voorlopig niet voorbij zijn.

Disney zou meer films over Rey (Daisy Ridley) en haar vrienden willen maken, maar een flink gat willen laten zitten tussen het einde van deze trilogie en het begin van de volgende. Kennedy ziet de saga's als een generatieverhaal, dus de volgende film in de saga na Episode IX zou nieuwe helden introduceren die Rey en co op kunnen volgen.

Star Wars op pauze?

Tot slot is er nog een interessant ander gerucht. Disney zou willen dat de franchise even op pauze gaat als het aankomt op de bioscoopfilms. Dat zou dan zijn om te zorgen dat het publiek zich niet overspoeld voelt door Star Wars-films. De gedachte van de studio zou dan ook zijn om zich na Episode IX eerst te richten op animatieseries als en mogelijk een live-action Star Wars-serie.

Uiteraard moet gezegd worden dat voorgaande met een korrel zout genomen moet worden tot er aankondigingen gemaakt worden door Disney. De eerstvolgende film in de franchise, The Last Jedi, draait vanaf 14 december in de bioscoop. In mei 2018 is het dan de beurt aan een film rond Han Solo en in 2019 volgt Episode IX.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Tot slot is er nog een interessant ander gerucht. Disney zou willen dat de franchise even op pauze gaat als het aankomt op de bioscoopfilms. Dat zou dan zijn om te zorgen dat het publiek zich niet overspoeld voelt door Star Wars-films. De gedachte van de studio zou dan ook zijn om zich na Episode IX eerst te richten op animatieseries als en mogelijk een live-action Star Wars-serie.
Ik hoop dat deze gerucht wordt omgezwaaid naar een bevestiging dat het werkelijk gaat gebeuren.

Robbepost

Avatar

'Nu wordt er gesteld dat die er inderdaad komt en zich afspeelt tussen Revenge of the Sith en A New Hope'

Er is veel gebeurd tussen de 2 trilogies!

nd90

Avatar

Knights of the old republic aub

Akke Moeka Hara

Avatar

Obi en dat Boba Fett trekt me wel.
Een Obi a la Rogue One, hotdamn!!!

SeanDeNiro

Avatar

Dit gaat echt nergens meer over. Dit heeft niets met Star Wars te maken. Het gaat alleen maar om zoveel mogelijk geld uit vergaande glorie te persen. De magie is al lang verdwenen.

Mas7

Avatar

Graag Shadows of the Empire!

Maar gezien Luke Skywalker en Leia Organa een grote rol hierin hebben, graag een aangepaste versie.

Personages als Dash Rendar, Prince Xizor verdienen een eigen film en het verhaal speelt zich tussen Empire & Jedi af: een interessante periode.

NieuwsFilm

meest populair