Celebrity

Amber Heard slachtoffer van "seksuele uitbuiting"

De volgende episode in het drama rondom de nooit gereleasde thriller London Fields!

door FilmTotaal om 14:49 in Celebrity
Actrice Amber Heard (Justice League, The Danish Girl) heeft een rechtzaak aangespannen tegen London Fields-producent Christopher Hanley. Heard beschuldigt Hanley van seksuele uitbuiting en contractbreuk. Het is daarmee het zoveelste drama rondom de nog immer niet gereleasde boekverfilming gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Martin Amis. De kern van het probleem: de pikante naakt- en seksscènes in de film.

London Fields kent een rumoerige geschiedenis. De Amerikaanse filmproductie met daarin naast Heard ook sterren als Cara Delevingne, Theo James en Johnny Depp heeft het daglicht nog nooit gezien, wegens een aanhoudende ruzie tussen regisseur Mathew Cullen, de producenten van de film en diverse castleden. London Fields zou eigenlijk twee jaar terug in première gaan tijdens het Internationale Filmfestival van Toronto (Canada), maar regisseur Cullen trok de inzending terug nadat hij er achter kwam dat de producenten de film achter zijn rug om dusdanig hadden verknipt dat hij niet meer achter de prent kon staan.

Cullen spande een rechtzaak aan tegen de betrokken filmproducenten, die op hun beurt weer een rechtzaak aanspandden tegen hem. De producenten meenden dat Cullen de twee deadlines om zijn eigen versie van de film aan te leveren niet had gehaald en dat hij zich niet hield aan bepaalde afspraken tijdens het productieproces. In november vorig jaar begonnen de producers een tweede procedure bij de rechtbank wegens gewijzigde naakt- en seksscènes, ditmaal tegen zowel Cullen als hoofdrolspeelster Heard. Beiden zouden onbevoegd aanpassingen in het filmscript hebben gemaakt, niet zijn komen opdagen voor verplicht voice-over werk en promotiewerkzaamheden voor de film verzuimen. Ook werd er een schadeclaim van tien miljoen dollar geëist.

En nieuw hoofdstuk in de voortslepende London Fields-soap werd afgelopen week geopend toen bekend werd gemaakt dat Heard een rechtzaak is begonnen tegen producent Hanley. Volgens Heard is zij het slachtoffer geworden van "seksuele uitbuiting", omdat Hanley zonder haar weten in een stuntdubbel zou hebben ingehuurd om heftige en vergaande seksscènes te kunnen draaien. Materiaal waar zij nooit toestemming voor zou hebben gegeven, aldus Heard. Volgens Heard betreft het een zeer expliciete pornografische scène waarin een politieagente bepaalde seksuele handelingen verricht bovenop de moterkap van een politieauto. Ook zouden de producten een ongekende hoeveelheid foto's van een schaars geklede Heard hebben gemaakt tijdens het filmen van de thriller. Heard eist tevens een financiële compensatie voor de door haar geleden schade. Daarnaast wil ze definitief publicatieverbod van London Fields.

Hanley ontkent de aantijgingen van Heard aan zijn adres. Volgens de London Fields-producer was Heard wél op de hoogte van de inzet van een stuntdubbel voor bepaalde naakt- en seksscènes die Heard, geheel volgens de afspraken in haar contract, niet zelf wilde spelen. Ook beweert Hanley dat Heard zelf voorstelde om foto's van haar naakte lichaam te maken tijdens het draaien van de productie, zodat haar make-up precies na kon worden gemaakt op het lijf van haar stuntdubbel. De advocaten van de producenten doen de beweringen van Heard dus af als "pure fictie".

Voorlopig blijft London Fields dus nog wel even op de plank liggen, gezien alle negatieve publiciteit en alle lopende rechtzaken rondom de film. Hieronder het enigste beschikbare materiaal van de prent: een clip uit de film. Wordt ongetwijfeld vervolgd.NieuwsFilm

meest populair