Blu-Ray Review: Hacksaw Ridge

Blu-Ray Review: Hacksaw Ridge

Mel Gibson is terug en Andrew Garfield is meer dan Spider-Man.

Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield (Desmond T. Doss), Teresa Palmer (Dorothy Schutte), Vince Vaughn (Sergeant Howell), Sam Worthington (Captain Glover), Hugo Weaving (Tom Doss), Luke Bracey (Smitty), e.a. | Speelduur: 136 minuten | Bioscooprelease: 03.11.2016 | Recensie FT: 4 sterren

Met het stevige oorlogsdrama Hacksaw Ridge heeft acteur/regisseur Mel Gibson zich na jaren van gedoe rond zijn persoonlijke leven weer in de kijker weten te spelen. De film ontving maar liefst zes Oscarnominaties, waaronder voor Beste Film, Beste Regie en Beste Hoofdrolspeler (Andrew Garfield). Ook aan de wereldwijde bioscoopkassa's deed de film het sterk met $175 miljoen.

In het sterk ontvangen $40 miljoen kostende Hacksaw Ridge (FT Stercijfer = 7,5), gelooft Desmond Doss erin dat de oorlog rechtvaardig is, maar dat moorden desondanks verkeerd is. Hij wordt de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueert Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseert.

Splendid Film bracht Hacksaw Ridge onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op het geheel, uiteraard ook op het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 4013549081399 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Splendid Film

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Hacksaw Ridge zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je het logo van Splendid Film, de kijkwijzer (16 jaar) en de trailers van Machette Kills en Bus 657. Daarna volgt het hoofdmenu voor de instellingen, de extra's en de play-knop.

Beeld

Splendid Film heeft ervoor gezorgd dat de beeldkwaliteit ruim voldoende is. De High Def-beelden zijn bijzonder scherp en de kleuren doen natuurlijk aan, maar zijn wel bewerkt om aan te sluiten bij de tijdsgeest. De kleur lijkt te worden aangepast op de situatie. De oorlogsbeelden doen veel 'blauwer' uit dan de beelden voordat het hoofdpersonage naar Japan vertrekt. Het beeld is verder vrij van storende zaken, zoals ruis.

Geluid

Ondanks dat op de hoes wordt vermeld dat de schijf een Dolby Digital 5.1 geluidstrack heeft, is dit gewoon een standaard DTS-HD track. En deze doet het ook prima, met de nodige geluidseffecten via de surround speakers. Helaas voor die effecten worden de actiescènes vaak ondersteund met stevige sfeermuziek. Desondanks een prima track.

Bonusmateriaal

Making Of: Deze making of is niets anders dan online featurette van een paar minuten waarin heel wat quotes zijn verzameld van cast en crew, ondersteund met verder prachtige beelden van achter de schermen.

Box Momb: Ook nu weer een korte featurette, waarin vooral wordt ingezoomd op het geweld in de film. Er gaan heel wat bommen af en dit heeft behoorlijk wat impact. Ondanks dat het geheel nog geen twee minuten duurt, aardig om even te zien.

B-Roll Part 1 & 2: Er zijn twee video's met B-Roll beelden te bekijken. Dit zijn opnames van achter de schermen zonder commentaar. Bij elkaar duren B-Roll Part 1 & 2 zo'n 20 minuten.

Interviews: Onder de extra's zijn ook een reeks video's met interviews met cast & crew te zien. Het zijn geen bewerkte beelden en wat stukken met antwoorden op vragen die niet te horen zijn.

Pakkend en stevig oorlogsdrama; nette schijf

Samen met zijn fantastische rol in Silence heeft Andrew Garfield laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan enkel het rondrennen in een Spider-Man pak. In Hacksaw Ridge is hij ijzersterk in zijn rol als het overtuigde, maar soms ook wat vreemde hoofdpersonage. De credits gaan ook zeker naar Mel Gibson die als regisseur eerder overtuigde met films als Braveheart (1995), The Passion of the Christ (2004) en Apocalypto (2006). Zijn eerstvolgende regieklus is vermoedelijk de Vinking-/oorlogsfilm Berserker. Ook werkt hij aan een vervolg op The Passion of the Christ. De Blu-ray uitgave van Hacksaw Ridge is een prima uitgave, met misschien net iets te korte extra's.



NieuwsFilm

meest populair