Blu-ray

Blu-Ray Review: Hacksaw Ridge

Mel Gibson is terug en Andrew Garfield is meer dan Spider-Man.

door Bram de Groot om 20:24 in Blu-ray
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield (Desmond T. Doss), Teresa Palmer (Dorothy Schutte), Vince Vaughn (Sergeant Howell), Sam Worthington (Captain Glover), Hugo Weaving (Tom Doss), Luke Bracey (Smitty), e.a. | Speelduur: 136 minuten | Bioscooprelease: 03.11.2016 | Recensie FT: 4 sterren

Met het stevige oorlogsdrama Hacksaw Ridge heeft acteur/regisseur Mel Gibson zich na jaren van gedoe rond zijn persoonlijke leven weer in de kijker weten te spelen. De film ontving maar liefst zes Oscarnominaties, waaronder voor Beste Film, Beste Regie en Beste Hoofdrolspeler (Andrew Garfield). Ook aan de wereldwijde bioscoopkassa's deed de film het sterk met $175 miljoen.

In het sterk ontvangen $40 miljoen kostende Hacksaw Ridge (FT Stercijfer = 7,5), gelooft Desmond Doss erin dat de oorlog rechtvaardig is, maar dat moorden desondanks verkeerd is. Hij wordt de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueert Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseert.

Splendid Film bracht Hacksaw Ridge onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op het geheel, uiteraard ook op het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 4013549081399 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Splendid Film

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Hacksaw Ridge zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je het logo van Splendid Film, de kijkwijzer (16 jaar) en de trailers van Machette Kills en Bus 657. Daarna volgt het hoofdmenu voor de instellingen, de extra's en de play-knop.

Beeld

Splendid Film heeft ervoor gezorgd dat de beeldkwaliteit ruim voldoende is. De High Def-beelden zijn bijzonder scherp en de kleuren doen natuurlijk aan, maar zijn wel bewerkt om aan te sluiten bij de tijdsgeest. De kleur lijkt te worden aangepast op de situatie. De oorlogsbeelden doen veel 'blauwer' uit dan de beelden voordat het hoofdpersonage naar Japan vertrekt. Het beeld is verder vrij van storende zaken, zoals ruis.

Geluid

Ondanks dat op de hoes wordt vermeld dat de schijf een Dolby Digital 5.1 geluidstrack heeft, is dit gewoon een standaard DTS-HD track. En deze doet het ook prima, met de nodige geluidseffecten via de surround speakers. Helaas voor die effecten worden de actiescènes vaak ondersteund met stevige sfeermuziek. Desondanks een prima track.

Bonusmateriaal

Making Of: Deze making of is niets anders dan online featurette van een paar minuten waarin heel wat quotes zijn verzameld van cast en crew, ondersteund met verder prachtige beelden van achter de schermen.

Box Momb: Ook nu weer een korte featurette, waarin vooral wordt ingezoomd op het geweld in de film. Er gaan heel wat bommen af en dit heeft behoorlijk wat impact. Ondanks dat het geheel nog geen twee minuten duurt, aardig om even te zien.

B-Roll Part 1 & 2: Er zijn twee video's met B-Roll beelden te bekijken. Dit zijn opnames van achter de schermen zonder commentaar. Bij elkaar duren B-Roll Part 1 & 2 zo'n 20 minuten.

Interviews: Onder de extra's zijn ook een reeks video's met interviews met cast & crew te zien. Het zijn geen bewerkte beelden en wat stukken met antwoorden op vragen die niet te horen zijn.

Pakkend en stevig oorlogsdrama; nette schijf

Samen met zijn fantastische rol in Silence heeft Andrew Garfield laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan enkel het rondrennen in een Spider-Man pak. In Hacksaw Ridge is hij ijzersterk in zijn rol als het overtuigde, maar soms ook wat vreemde hoofdpersonage. De credits gaan ook zeker naar Mel Gibson die als regisseur eerder overtuigde met films als Braveheart (1995), The Passion of the Christ (2004) en Apocalypto (2006). Zijn eerstvolgende regieklus is vermoedelijk de Vinking-/oorlogsfilm Berserker. Ook werkt hij aan een vervolg op The Passion of the Christ. De Blu-ray uitgave van Hacksaw Ridge is een prima uitgave, met misschien net iets te korte extra's.



7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Webjoker

Avatar

Ik lees de blu-ray reviews altijd met veel plezier. Keep it up!

FILM BOY

Avatar

Prachtige Steelbook van gekocht. Ik wou dat er meer van zulke hoge kwaliteit Steelbooks uitkwamen voor dat geld. En dan heb ik het nu ook alleen over de Steelbook, want die disc: hoe basic wil je hem hebben. Er zijn niet eens Engelse ondertitels, enkel Nederlands. Alleen al vanwege dat feit scoort de disc bij mij een dikke onvoldoende. Als ik dat geweten had, had ik de Engelse Steelbook wel gekocht. En nu kun je misschien zeggen dat ik op de bankpaper kon lezen dat er onder ondertiteling alleen Nederlands stond: onder audio stond Dolby Digital 5.1 en daarvan wist ik al dat dat een fout was (DTS-HD Master 5.1), maar van de ondertiteling zag ik niet aankomen dat dat correct had. Je mag toch wel verwachten dat een beetje moderne film ook Engelse ondertiteling bezit.

nooffencetaken

Avatar

15 euro betaald voor een prachtige stealcase. Worth every penny!!!!!

Banned

Avatar

Bij kleine distributeurs hoef je geen engelse ondertitels verwachten... Splendid is trouwens een duiste uitgever daar vind je meestal duits en nederlands op. Vond dit maar een bout film eigenlijk, volledig misplaatste actie scènes.

Decepticon

Avatar

Ik heb ook de mooie steelbook gekocht voor maar 14euro. Dat krijg je als er een Duitse uitgever deze krijgt om te distribueren, waarvan nieuwe uitgaves altijd redelijk goedkoop geprijsd zijn.

Echt een top oorlogsfilm en imo direct een instant klassieker. Hele goede en brute en goedplaatste actiescenes.

Banned, wat bazel je toch weer, hou je uberhaupt wel van film? ;)

@ FILM BOY
Waarom zou je in vredesnaam Engelse ondertiteling willen?
De Engelse steelbook kost ook nog eens bijna 30euro.

FILM BOY

Avatar

@ Deception
Ik ben totaal geen fan van de Nederlandse ondertiteling. Als ik een film kijk, kijk ik hem 9 van de 10 keer zonder ondertiteling. Als ik ondertiteling aanzet, gaat eerst de Engelse ondertiteling aan als ondersteuning (bijbeeld bij scenes met veel geknal of dat er juist super zacht word gesproken maar ik wel meekrijg wat er gezegd word). Is het Engelse niveau in de film/serie zo hoog dat ik met de Engelse ondertiteling nog niet snap wat er gezegd word, dan pas gaat de Nederlandse ondertiteling aan. Ik kijk nog zeer zelden met nl subs omdat ik het 9 van de 10 wel begrijp en in sommige gevallen dan de Engelse ondertiteling aanzet ter ondersteuning.
De kwaliteit van de nl ondertiteling vind ik vaak ook te wensen overlaten. Je hoort het een en je leest het ander. Als er in het Engels met grove woorden word gescholden, staat er in de nl ondertiteling vaak een veel softer scheldwoord. En sommige dingen zijn gewoon niet naar het Nederlands te vertalen, en dan staan er ook pijnlijk vertalingen.

Decepticon

Avatar

@FILM BOY
Ah vandaar, zo begrijp ik het beter. Ik lees in de bios al helemaal geen ondertiteling meer, omdat ik mijzelf dat heb 'aangeleerd', omdat ik ook, net als jij, wanneer ik mijn blu-rays kijk, de ondertiteling uitzet.
Maar ik kan goed Engels en ben het helemaal niet nodig en ik zet de ondertiteling dus altijd uit. Dus dan is het voor mij al automatisme om geen ondertiteling meer te lezen.

NieuwsFilm

meest populair