Michael Keaton schurk in remake 'Dumbo'?

Michael Keaton schurk in remake 'Dumbo'?

Het lijkt erop dat Keaton en Burton na 25 jaar weer samen gaan werken.

De cast van Disney's live-action herbewerking van haar klassieker Dumbo groeit gestaag. Eva Green en Danny DeVito hebben al getekend, Colin Farrell staat op het punt hetzelfde te doen, en nu circuleert de naam van Michael Keaton rond het project. Als Keaton mee wil doen, zal hij de rol van de schurk vertolken.

Wie die booswicht precies is, is nog niet bekend, maar van wat we weten van het verhaal, dat natuurlijk niet bijster veel verschilt van dat van de film uit 1941, kunnen we het wellicht afleiden. Ook de nieuwe Dumbo handelt over een babyolifant met opvallend grote oren, die opgroeit in een circus en daar niet serieus wordt genomen. Hij maakt van zijn afwijking zijn kracht en leert zijn oren te gebruiken om te vliegen. Tot vreugde van zijn eigenaar, wat leidt tot jaloezie bij de baas van een rivaliserend circus. Keaton zal waarschijnlijk die laatste rol spelen.

Als Keaton zich vastlegt aan Dumbo zal het zijn eerste samenwerking met regisseur Tim Burton zijn sinds 1992, toen het tweetal aan Batman Returns werkte. Burton was eerder al verantwoordelijk voor de onwaarschijnlijk succesvolle remake Alice in Wonderland, die tot de huidige trend van live-action sprookjesverfilmingen leidde.

Wanneer Dumbo wederom vlucht zal kiezen is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair