"Mr. Potato Head" Don Rickles overleden

"Mr. Potato Head" Don Rickles overleden

De befaamde komiek is vanmorgen op 90-jarige leeftijd overleden.

Stand-upcomedian en acteur Don Rickles (1926 - 2017) is vanmorgen op 90-jarige leeftijd overleden aan nierfalen. Zijn woordvoerder maakte dit droevige nieuws zojuist bekend. De komiek is in het bijzijn van familie gestorven in zijn woning in Los Angeles.

Rickles heeft een veelzijdige carrière gehad van zo'n zestig jaar. Zijn grote doorbraak beleefde hij toen hij in 1965 optrad bij The Tonight Show With Johnny Carson. De komiek was een graag geziene gast in diverse Amerikaanse talkshows. Ook speelde hij rollen in een flink aantal televisieseries en films. Rickles was onder andere te zien in de film Casino van regisseur Martin Scorsese, maar bij het grote publiek zal hij vooral bekend zijn als de stemacteur van Mr. Potato Head in de befaamde Toy Story-filmreeks.

Naast de grotere producties, bleef Rickles vooral optreden in nachtclubs en concerthallen. Rickles wordt door fans vooral geroemd om zijn kunst om zijn publiek stevig te kunnen beledigen, zonder iemand daadwerkelijk pijn te doen. Rickles' grappen waren hard en verre van politiek correct. Celebrities waren ook regelmatig het slachtoffer van de grappen en grollen van de acteur, want Rickles was dikwijls te gast bij Dean Martin's Roasts waarin hij de beroemdheden op zijn kenmerkende wijze bekritiseerde.

Het was al bekend dat Rickles weer zijn stem zou gaan verlenen aan Mr. Potato Head in het vierde deel van Toy Story, te verschijnen in 2019. Of hij zijn teksten al heeft opgenomen is niet bekend. Filmstudio's Disney en Pixar hebben nog niet gereageerd op het spijtige overlijden van de geliefde cabaretier. Hieronder een kort, maar zeer geestig stukje animatie van Mr. Potato Head ter ere van Rickles.



NieuwsFilm

meest populair