Algemeen

Jason Statham over 'Meg': kruising tussen 'Jaws' en 'Jurassic Park'

Dat wordt smullen.

door Bram de Groot om 16:20 in Algemeen
Met een goede haaienfilm is helemaal niets mis. Even geleden nam Blake Lively het nog op tegen een dodelijk witte haai in The Shallows en volgend jaar is het de beurt aan actieheld Jason Statham. Hij zal in Meg tegenover een stuk grotere haai komen te staan, namelijk de uitgestorven megalodon. Tijdens de Jim & Sam radioshow laat hij weten dat de opnames voor Meg erop zitten en wat we zo ongeveer kunnen verwachten.

"Ik heb net een film gedaan over een haai. Het is een kruising tussen Jaws en Jurassic Park. Het heeft echt goed uitgepakt. Ik bedoel, het lijkt erop. We weten het nog niet zeker tot we de film hebben gezien. De film heet Meg, als in megalodon." De Carcharodon megalodon in Meg zal zo'n 22 meter lang zijn.

De film is gebaseerd op het boek 'Meg: A Novel of Deep Terror' uit 1997 van schrijver Steve Alten. De regie van de actie/horrorfilm/thriller Meg lag in handen van Jon Turteltaub (The Sorcerer's Apprentice, National Treasure). Er zijn ook rollen voor Ruby Rose, Jessica McNamee en Bingbing Li en Meg draait vanaf 10 augustus 2018 in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen. En Nederlandse datum zal ongetwijfeld nog volgen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Cool, werd tijd. Ben benieuwd.

Jaws

Avatar

Jaws is niet te overtreffen.
Die was super en. Met zo weinig geld gemaakt

Filmfanaatje

Avatar

Ben benieuwd heb destijds allebei de boeken gelezen.

MovieWanker

Avatar

Zo`n grote haai gaat echt niet op een mannetje op een surfplankje jagen dan. Is niet meer dan voor een holle kies voor hem en de energie dus niet waard.

Headzz76

Avatar

Heb alle verhalen van Steve Alten omtrent MEG gelezen. Echt heel spanend. Films overtreffen boeken bijna nooit, zal nu ook wel niet gaan. Maar dat ik al bijna 8 jaar aan het wachten ben op deze film staat vast. Eindelijk!!

Ed Crane

Avatar

Kruising tussen Jaws en Jurassic Park... zo werd het boek destijds toch ook gewoon al aangeprezen?

Ik heb het eerste boek gelezen. Begint al meteen met een toespeling naar Jurassic Park doordat een T-Rex achter een prooi aan of zo een stuk de zee in gaat en dan door zo een Megalodon verzwilgen wordt.

Kan een leuke film worden. Jan de Bont wilde'm al maken toen het boek net uit was maar dat ging helaas niet door. Hopelijk wordt't nu wat, want de namen zijn niet per se degene die je zou kiezen als je zelf de vrije hand had.

NieuwsFilm

meest populair