Anthony Hopkins over 'genie' Michael Bay

Anthony Hopkins over 'genie' Michael Bay

Hij past in het rijtje Stone, Spielberg en Scorsese.

In gesprek met Yahoo! Movies heeft Oscarwinnaar Anthony Hopkins (Thor), die een rol speelt in Transformers: The Last Knight, gezegd dat hij Transformers-regisseur Michael Bay een genie vindt. Waarom hij dat vindt, lees je hieronder!

"Ze zijn geweldig, ze zijn gemaakt door een genie. Al die machines en Transformers zijn gemaakt door Michael. En hij vertelde me over het werk dat hij verricht en hoe hij ze verfijnt om vervolgens met de special effects-mannen te ontwerpen en alle details van licht op metaal te krijgen, en dat soort dingen. Hij heeft me dat allemaal verteld voor ik met de film begon. Ik dacht 'deze man is een genie'. Hij is net als Oliver Stone en Spielberg en Scorsese. Genialiteit. Hoogbegaafden, echt waar, dat zijn ze. Hij is een hoogbegaafde."

Overigens mag Bay gerust een genie genoemd worden. De regisseur heeft met de productie van de Transformers-films heel wat baanbrekende zaken op de kaart gezet. Niet alleen zijn de stunts en sets van een hoog niveau, ook gebruikt hij altijd de laatste zaken op het gebied van de techniek. Zo is The Last Knight de allereerste film die voor de 3D-opnames gebruikmaakt van twee nieuwe IMAX-camera's, de digitale ALEXA IMAX 2D-camera's.

Of The Last Knight de critici tevreden gaat stemmen, valt te betwijfelen. Vanaf 22 juni draait de vijfde Transformers in de Nederlandse IMAX/3D-bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair