Eerste recensies 'Fast & Furious 8'!

Eerste recensies 'Fast & Furious 8'!

Wat vinden critici van de film?

De eerste recensies zijn binnen van de achtste film in de Fast and Furious franchise. De eerste kritische reacties op de film zijn gemengd, en lijken zeer verdeeld. De ene recensent vindt het een prachtig actiespektakel en de ander de slechtste film in de geschiedenis van de franchise.

Tegelijk prijzen meerdere critici de nieuwkomers voor de franchise, waarbij Charlize Theron omschreven wordt als een goed uitgewerkte schurk en Helen Mirren een prachtige rol schijnt te spelen als de moeder van Deckard. Mirren schijnt overigens niet veel meer te spelen dan een bijrol, maar toch.

Cipher, het personage van Theron, speelt juist geen bijrol. Zij is er als anarchistische schurk voor verantwoordelijk dat Dominic Toretto (Vin Diesel) zijn familie verraadt. Het is vervolgens aan Hobbs (Dwayne Johnson) om het team te verzamelen en het Toretto ervan te weerhouden grote schade aan te richten. Dat doet hij met behulp van een oude vijand... De film draait vanaf donderdag in de bioscoop. Lees hier onze special erover. Dan nog een overzicht met de belangrijkste recensies.

Variety (Owen Bleiberman)


"Meer dan de eerdere films, leunt Fast & Furious 8 op elementen uit alle soorten eerdere actiefilms. Het is een harde auto-achtervolging. En een wereldwijde cyberthriller met een superschurk, die probeert de supermachten van de wereld een lesje te leren. Het is ook een familiedrama, waarin de loyale teddybeer en badass Dominic Toretto (Vin Diesel) het opneemt tegen zijn geliefde kameraden, waaronder Letty (Michelle Rodriguez) met wie hij eindelijk getrouwd is. De film is ook een speelse en sadistische boksfilm, waarin acteurs als Dwayne Johnson en Jason Statham serieuze klappen uitdelen. Je zou denken dat de combinatie van al die elementen leidt tot een opgeblazen geheel, maar regisseur F. Gary Gray bewijst er als een tovenaar mee om te kunnen gaan."

Entertainment Weekly (Leah Greenblatt)

"Scenarioschrijver Chris Morgan, nu toe aan zijn vijfde Furious-film, laat logica en natuurwetenschappen aan de kant liggen als de nare muggen die het zijn en regisseur F. Gary Gray toont geen moment van plan te zijn wat te pauzeren. Maar de films zijn in elk geval consistent in hun thematiek van loyaliteit en broederschap en het opblazen van dingen - en in het bij elkaar houden van de crew. De film eindigt met meer dan één letterlijke knal, maar het lot van de reeks is duidelijk niet bezegeld; die zal doorgaan: er zijn nog twee vervolgen gepland."

Screen Daily (David D'Arcy)

"Deze achtste film in de Fast & Furious franchise, geregisseerd door F. Gary Gray, is betrouwbaar en bevat genoeg oorverdovende auto-actie om het publiek tevreden te houden, en tegelijk wat nieuwe ingrediënten toe te voegen aan het oude recept."

Indiewire (David Ehrlich)

"F8 is de slechtste van deze films sinds 2 Fast 2 Furious en misschien nog wel erger dan die film. Het is de Die Another Day van de franchise. Een lege, algemene schil van zijn voormalige zelf, die consistent laat zien zijn eigen trotse nalatenschap niet te respecteren. Hoe heeft de grote F. Gary Gray, wiens verrassend sterke remake van The Italian Job een ongelofelijke flair voor komische autoverwoesting toonde, het grootste budget uit zijn carrière kunnen verspillen aan zulke saaie gevechten? Hoe hebben Diesel en co. alle verkeerde lessen van de vorige twee films kunnen leren, waarin alles zo nep voelt dat zelfs de familieproblemen geforceerd lijken?"

IGN (Jim Vejvoda)

"The Fate of the Furious is net zo belachelijk vermakelijk als je zou verwachten. Het is beter dan de trailers - die leken op een parodie op een Fast and Furious film. Geen enkele achtste film in een franchise is zo leuk en effectief als Fate dat weet te zijn."

The Hollywood Reporter (John DeFore)

"Het resultaat is niet zo'n verandering van versnelling als sommige fans zouden verwachten na het overlijden van castlid Paul Walker. De film gebruikt plottwists uit eerdere hoofdstukken en houdt de actie op hetzelfde straatschoffies-redden-de-wereld niveau als de franchise al jaren doet. Fate levert precies wat sommige fans zijn gaan verwachten."

NieuwsFilm

meest populair