Alles over 'Fast & Furious 8'

Alles over 'Fast & Furious 8'

Vin Diesel en zijn crew zijn terug... ditmaal helaas zonder Paul Walker.

Disney boekt succes na succes met zijn live-action sprookjes. Zo ook met de live-action remake van Beauty and the Beast (1991). Deze remake staat wereldwijd al boven de 690 miljoen dollar, al draait die pas sinds tien dagen in de bioscopen. Woensdag zal de Nederlandse première zijn en dus lichten we vandaag uit wat je moet weten over deze film, voordat je naar de bioscoop gaat. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Fast & Furious 8Bekijk de afbeelding

Regie: F. Gary Gray | Cast: Vin Diesel (Dominic Toretto), Dwayne Johnson (Hobbs), Charlize Theron (Cipher), Jason Statham (Deckard Shaw), Michelle Rodriguez (Letty Toretto) e.a. | Scenario: Chris Morgan | Speelduur: 136 minuten | Genres: Actie, Misdaad, Thriller | Kijkwijzer: 12

Nu Dom en Letty op huwelijksreis zijn, Brian en Mia met vervroegd pensioen zijn gegaan en de rest van de crew vrijgesproken is, lijken de leden van het team normale levens te leiden. Maar als een mysterieuze vrouw, Cipher, Dom verleidt om terug te keren naar het misdaadleven en hij degenen om zich heen bedriegt, wordt de hechte vriendschap van de groep op de proef gesteld. Van de kust van Cuba, naar de straten van New York City, naar de ijsvlaktes van de arctische Barentszzee, moet onze elite-eenheid wederom plankgas de wereld rond om een anarchist te belemmeren in het ontketenen van wereldwijde chaos... En om de man, die hen tot een familie maakte, thuis te brengen.

Verder zonder Paul Walker

Furious 7 was een zware ervaring voor cast en crew, toen Paul Walker plots en tragisch om het leven kwam. Die film bracht een ode aan hem en vervolgens was het de vraag voor producenten Neal H. Moritz, Vin Diesel, scenarist Chris Morgan en Universal Pictures of men nog wel verder wilde met de franchise.

Om verder te gaan, besloot men de franchise een andere richting op te nemen. Die nieuwe richting hield in dat het thema van alle films - familie - op de proef gesteld moest worden. "Ik wilde alleen verder met de saga als we de beste trilogie mogelijk zouden maken voor onszelf, het nalatenschap van onze broer Paul en voor Universal, dat ons zo goed gesteund heeft al die jaren," aldus Diesel. "Ons doel met Furious 7 was niet alleen om de beste film in de saga te maken, maar ook een eerbetoon te brengen aan wat bijna twee decennia lang van ons is geweest. We wilden de kernthema's van de films uitdagen en dat op een meeslepende manier doen."

Eerste reacties

Er zijn al een paar recensies online verschenen van Fast & Furious 8, die volgens RottenTomatoes redelijk positief zijn. Gemiddeld scoort de film tot nu toe een 6,5 met 12 getelde recensies. We lezen onder meer dat de film qua plot niet heel interessant is, maar qua actie en thematiek wel verfrissend is.

Box office prestaties

Het budget van deze achtste film in de franchise is niet bekend, dus we weten niet hoeveel geld er verdiend moet worden om er een succes van te maken. Gezien de actie in de trailers, kunnen we er vanuit gaan dat het budget zo rond de 200 miljoen dollar (of hoger) ligt. Het succes van de vorige film, die anderhalf miljard dollar verdiende, zal niet herhaald worden. Dat komt omdat de film ook een gewoon publiek trok, die normaliter niet naar dit soort film zou trekken, maar dat wel deed omdat die gold als het afscheid van acteur Paul Walker.

Tegelijk worden wel mooie prestaties verwacht van film acht in de geplande reeks van tien. De opening zou goed zijn voor 110 miljoen dollar in de Verenigde Staten. In totaal zou de film daar 264 miljoen dollar omzetten, minder dan de 353 miljoen dollar die zijn voorganger deed. Daar de films gewoonlijk ongeveer een kwart tot een derde van hun verdienste uit de VS halen, komt er nog een bedrag van zo'n 900 miljoen dollar bij voor de rest van de wereld. Daarmee overschrijdt de film de grens van een miljard dollar.

Trivia

De eerste Hollywood-film die deels opgenomen is in Cuba. | Cipher, gespeeld door actrice Charlize Theron, is de eerste vrouwelijke (hoofd)schurk in de film. | De film bevat meer straatraces, op tegemoet te komen aan een wens van Paul Walker, die wilde dat de franchise terug zou keren naar zijn wortels.



NieuwsFilm

meest populair