'Valerian' is de duurste Franse film ooit

'Valerian' is de duurste Franse film ooit

En mogelijk ook de duurste Europese film.

Luc Bessons Valerian and the City of a Thousand Planets ziet er wellicht uit als een Hollywood-film, maar is dat niet. Het is een volledig Granse film en ook meteen de duurste Franse film ooit. Cineuropa meldt dat de film maar liefst 197,47 miljoen euro kostte om te maken. Daarmee zou die naar Amerikaanse begrippen een budget van 210 miljoen dollar hebben en dat past bij een blockbuster.

De vorige film die de duurste Franse film ooit was, is Asterix at the Olympic Games, die 78 miljoen euro kostte om te maken. Dat budget wist Besson dus meer dan te verdubbelen, een behoorlijke prestatie natuurlijk. Niet gek ook overigens, gezien de visuele effecten die te zien zijn in de trailers voor Valerian en de grote namen die eraan meewerken: Cara Delevinge, Dane DeHaan, Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman en Rihanna.

Valerian is gebaseerd op de gelijknamige Franse strip. Het verhaal draait om Valerian (DeHaan) en zijn collega Laureline (Delevigne). Zij moeten orde bewaken in menselijke gebieden in de ruimte. In opdracht van de minister van defensie reizen ze naar Alpha, een metropolis waar soorten van over het hele universum samenkomen en al eeuwenlang kennis, intelligentie en cultuur delen. In het centrum van de stad staat echter een duistere kracht die de vrede bedreigt. Aan Valerian en Laureline de taak om die kracht te vinden en tegen te houden om Alpha en uiteindelijk het hele universum te beschermen.

Vanaf 26 juli in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair