Algemeen

'Valerian' is de duurste Franse film ooit

En mogelijk ook de duurste Europese film.

door Jim Pedd om 15:37 in Algemeen
Luc Bessons Valerian and the City of a Thousand Planets ziet er wellicht uit als een Hollywood-film, maar is dat niet. Het is een volledig Granse film en ook meteen de duurste Franse film ooit. Cineuropa meldt dat de film maar liefst 197,47 miljoen euro kostte om te maken. Daarmee zou die naar Amerikaanse begrippen een budget van 210 miljoen dollar hebben en dat past bij een blockbuster.

De vorige film die de duurste Franse film ooit was, is Asterix at the Olympic Games, die 78 miljoen euro kostte om te maken. Dat budget wist Besson dus meer dan te verdubbelen, een behoorlijke prestatie natuurlijk. Niet gek ook overigens, gezien de visuele effecten die te zien zijn in de trailers voor Valerian en de grote namen die eraan meewerken: Cara Delevinge, Dane DeHaan, Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman en Rihanna.

Valerian is gebaseerd op de gelijknamige Franse strip. Het verhaal draait om Valerian (DeHaan) en zijn collega Laureline (Delevigne). Zij moeten orde bewaken in menselijke gebieden in de ruimte. In opdracht van de minister van defensie reizen ze naar Alpha, een metropolis waar soorten van over het hele universum samenkomen en al eeuwenlang kennis, intelligentie en cultuur delen. In het centrum van de stad staat echter een duistere kracht die de vrede bedreigt. Aan Valerian en Laureline de taak om die kracht te vinden en tegen te houden om Alpha en uiteindelijk het hele universum te beschermen.

Vanaf 26 juli in de bioscoop!19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Straka

Avatar

Veel geld voor een flop.

Master Of Films

Avatar

In 1e instantie dacht ik dat het wellicht zou gaan helpen als Valerian bekender was. Achteraf zie ik dat nieuwe Smurfenfilm (nee geen Avatar deze keer) ook niet echt een succesje is geworden. En Les Schtroumpfs/The Smurfs zijn toch(!) bekender als Valerian.

Straka

Avatar

DeHaan en Delevingne lijken mij ook niet direct publiekstrekkers.
Flinke gok voor Besson.

Kainoordwijk

Avatar

Waarschijnlijk hoopt besson op een nieuwe the fifht element. Valerian trekt mij echter totaal niet.

Kainoordwijk

Avatar

Waarschijnlijk hoopt besson op een nieuwe the fifht element. Valerian trekt mij echter totaal niet.

Kainoordwijk

Avatar

Waarschijnlijk hoopt besson op een nieuwe the fifht element. Valerian trekt mij echter totaal niet.

Kainoordwijk

Avatar

Waarschijnlijk hoopt besson op een nieuwe the fifht element. Valerian trekt mij echter totaal niet.

Filmfan2

Avatar

Ziet er toch best mooi uit...

Straka

Avatar

The Fifth Element was niet direct een hit en had tijd nodig om de investering terug te verdienen. Het lijkt erop dat met deze film Besson z'n EuropaCorp op het spel heeft gezet en die tijd er niet is. Overigens heeft hij wel al geld opgehaald uit een oliestaat, dus hij probeert zich al in te dekken.

Kainoordwijk

Avatar

Ok dat wist ik niet over the fifth element. Maar ik krijg beetje het idee dat besson qua voorgeving die film wil kopiëren

Master Of Films

Avatar

Maar ik krijg beetje het idee dat besson qua voorgeving die film wil kopiëren
Euh nee. Juist andersom :P

Jean-Claude Mézières was verantwoordelijk voor de The Fifth Element art department. Waar Luc Besson zijn woorden voor The Fifth Element script heeft gebruikt heeft Mézières zijn visuele wereld gecreerd. Idd die vormgeving. Laat het niet zo toevallig zijn dat Mézières de striptekenaar is voor Valérian et Laureline. Het 1e stripboek kwam uit 1970.

Straka

Avatar

Met dit budget moet deze film het aanzienlijk beter gaan doen dan The Fifth Element destijds en het is de vraag of het publiek tussen Guardians of the Galaxy en Star Wars door nog zit te wachten op een nieuwe Space Opera. Ik vrees voor Jupiter Ascending cijfers.

Master Of Films

Avatar

En Thor: Ragnarok (nee Asgardians of the Galaxy) heeft ook dat klein beetje dat GOTG vibe. Kom ik uit op 2.5 op de Space (Soap) Opera Schaal van 2017. Met Valerian erbij wordt het al een zware. :P

Luc kan tenminste wel rekenen op mijn geld. Dat geld ook voor Guardians of the Galaxy Vol II, Star Wars The Last Knight & Asgardians of the Galaxy Vol. Ragnarok. Goh wat ben ik toch weer gul voor de filmmakers :D

Snel nog mijn Ravian strips opnieuw herlezen voordat ik naar deze Besson filmpje ga.

SeanDeNiro

Avatar

Waarom nou weer Rihanna?

Sunspot

Avatar

Cara mag ik wel, apart vrouwtje, maar die Haan... Weet niet, hij irriteert me op een of andere manier in films

esteban

Avatar

DeHaan is perfect, maar die B-actrice baart me zorgen.

Verder is het vooral te verwachten dat alle onwetenden gaan schreeuwen dat er heel wat gestolen werd uit Star Wars. Desillusioneren is de boodschap, want het is andersom. The world will finally realize. ;)

Ik verwacht dat Valerian gaat floppen. Maar hoop het omgekeerde. Ik wil de meerdere verhalen op het scherm zien.

Master Of Films

Avatar

Verder is het vooral te verwachten dat alle onwetenden gaan schreeuwen dat er heel wat gestolen werd uit Star Wars.
Was ook bij John Carter het geval.

Robbepost

Avatar

Rihanna denk ik om ook kleine meisjes naar de film te lokken.
Of vanwege haar uitstekende acteerkwaliteiten.........

NieuwsFilm

meest populair