Don Cheadle speelt misschien de 'Prince of Darkness'

Don Cheadle speelt misschien de 'Prince of Darkness'

In de 19e eeuw stond Jeremiah G. Hamilton bekend als de rijkste zwarte man van Wall Street.

Captain America: Civil War-acteur Don Cheadle heeft de filmrechten van het volgende boek binnengehaald: Prince of Darkness: The Untold Story of Jeremiah G. Hamilton, Wall Street's First Black Millionaire. Nu overweegt de beste man om - naast het produceren van de biografische film - erin te spelen.

Prince of Darkness komt uit 2015 en is geschreven door auteur Shane White. Daarin ontdekt de lezer alles over Jeremiah G. Hamilton, die in de 19e eeuw uit Haïti verdreven werd en naar New York ging en succes boekte als effectenmakelaar. Hij was zo zegevierend, dat hij na zijn dood tot de rijkste zwarte man werd benoemd. Zijn fortuin telde destijds $ 2 miljoen, wat vandaag de dag $ 250 miljoen zou zijn.

Hamilton's succes kwam aan bij zowel de blanke als de zwarte bevolking. Hij doorbrak enkele taboes door met een blanke vrouw te trouwen en aandelen van een spoorwegmaatschappij te bezitten, terwijl hij volgens de wet niet eens met de trein mocht reizen. De Amerikaanse zakenman Cornelius Vanderbilt was een groot concurrent van Hamilton. De Haïtiaan overleed in 1875 op 68-jarige leeftijd.

De adaptatie wordt onder handen genomen door Steven Baigelman, die samen met Cheadle het scenario van de Miles Davis-biopic Miles Ahead schreef. In de muziekfilm speelde Cheadle overigens de hoofdrol als de gelijknamige jazzmuzikant.

NieuwsFilm

meest populair