Guillermo Del Toro sprak met Lucasfilm over 'Star Wars'

Guillermo Del Toro sprak met Lucasfilm over 'Star Wars'

Hij zou wel iets willen doen met Jabba the Hutt.

Alweer even geleden zou regisseur Guillermo Del Toro (Pacific Rim, Hellboy) de regie op zich nemen van de Hobbit-films. Door allerlei problemen achter de schermen haakte hij echter af. Tot op heden lijkt het erop dat de fantasierijke regisseur zijn handen niet te willen branden aan grote franchise. Maar een Star Wars-film? Zou hij die wel oppakken?

Collider vroeg de regisseur of hij een Star Wars-film zou willen regisseren. Hierop wilde hij geen antwoord geven, maar zei wel het volgende: "Ik ga hier niet op reageren, aangezien dan iemand zou zeggen: Oh, Guillermo's doet een Star Wars-film! en dat sta ik voor lul. Ooit zei Neil Gaiman 'Ik wil graag een Doctor Strange-script schrijven met Guillermo,' en vervolgens stond op IMDb dat ik dat script zou schrijven," aldus Del Toro die klaarblijkelijk weet hoe de geruchtenmolen werkt. "Ik wil wel zeggen dat bepaalde personages geweldig zijn en ik heb met Kathy Kennedy en John Knoll gesproken over ideeën. Maar weet je, ik wil mijn eigen shit doen. I wil mijn eigen shit doen en dat wil ik eerst doen. En ik neig erg naar animatie. Ik hou van animatie."

Maar als hij dan een film zou maken, over welk personage zou hij dan een film maken? Del Toro: "Ik zou een soort van Godfather-sage over Jabba the Hutt willen maken, over wat hij heeft doorstaan om de macht te grijpen. Ten eerste, omdat het personage het meest op mij lijkt en ik op hem. Ik vind het idee van Hutt-achtige maffia, snap je? Ik vind het personage gewoon geweldig."

Het lijkt erop dat Del Toro wel oren heeft om iets te doen in het Star Wars-universum. Mogelijk lijkt het hem wel iets om een Star Wars-animatiefilm of -serie te maken. Wie weet. Wat vind jij; Guillermo Del Toro als regisseur van een volgens live-action Star Wars-film?

Van Del Toro verschijnt eind dit jaar de fantasy-avonturenfilm The Shape of Water, met namen als Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones en Octavia Spencer.



NieuwsFilm

meest populair