Blu-Ray Review: Before I Walke

Blu-Ray Review: Before I Walke

Mike Flanagan maakt naam in Hollywood.

Regie: Mike Flanagan | Cast: Thomas Jane (Mark), Kate Bosworth (Jessie), Jacob Tremblay (Cody), Annabeth Gish (Natalie), Scottie Thompson (Teacher), Dash Mihok (Whelan), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease NL: geen

Van Oculus-regisseur Mike Flanagan verschenen in 2016 maar liefst drie horrorfilms. Dit zijn Hush, Ouija: Origin of Evil en Before I Wake. De laatste is met Thomas Jane (The Mist) en Kate Bosworth (Superman Returns) en deze wist eigenlijk het minste indruk te maken. De film verscheen zelfs niet eens in de bioscoop. Toch konden de nodige liefhebbers genieten van de visueel prima horrorfilm.

In Before I Wake (FT Stercijfer = 6,1) nemen Jesse en Mark hun nieuw pleegkindje Cody in huis na de dood van hun eigen zoontje. Ze ontdekken al snel dat Cody's dromen de kracht hebben om realiteit te worden. Maar wanneer blijkt dat zijn nachtmerries dodelijk zijn, moeten Jessie en Mark een manier vinden voor er gewonden vallen.

Remain In Light bracht Before I Wake onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op het geheel, welke helaas niet uitblinkt in extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs: 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461874788 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Before I Wake zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na de taalselectie en de kijkwijzer (16 jaar) gelijk de hoofdfilm. Er is geen menu hoofdaanwezig.

Beeld

Remain In Light mag dan wel een redelijk kale schijf afleveren; deze Blu-ray uitgave heeft wel een prima beeldweergave. De scherpte is van de bovenste plank en deze wordt niet gestoord door enige ruis of andere storende zaken. Ook de kleur is vol en rijk en dit pakt vooral in de beelden met alleen schijnende huiskamerlampen mooi uit. Ook als deze uitgaan blijft het beeld netjes de details weergeven. Net geheel!

Geluid

De geluidstrack is standaard DTS-HD en deze leunt vooral op de muzikale ondersteuning, die duidelijk sfeer moet aanzetten en uiteraard voor de schrikeffecten zorgt. Verder is de dialoog prima waarneembaar. Al met al geen opvallende track; gewoon netjes.

Bonusmateriaal

Naast het opleveren van prima beeld en geluid heeft Remain In Light geen moeite gestoken in het toevoegen van aanvullend bonusmateriaal. Overigens zijn online ook niet snel extra's te vinden. Erg basic dus.

Standaard horrorthriller; basic schijf

Zo standaard als deze Blu-ray schijf wordt opgeleverd, zo standaard is Before I Wake uitgevoerd door Mike Flanagan. De regisseur had waarschijnlijk beter zijn energie in zijn andere titels kunnen steken. De man maakt overigens wel naam. Binnenkort verschijnt de Stephen King-verfilming Gerald's Game op Netflix en hij gaat voor de streamingdienst aan de slag met de serie The Haunting of Hill House.



NieuwsFilm

meest populair