Sylvester Stallone spant rechtszaak tegen Warner Brothers aan

Sylvester Stallone spant rechtszaak tegen Warner Brothers aan

Volgens de acteur zouden ze hem miljoenen schuldig zijn.

Sylvester Stallone klaagt de bekende filmmaatschappij Warner Brothers aan aangezien deze volgens de Golden Globe-winnende acteur zijn contract niet is nagekomen voor de film Demolition Man uit 1993. Volgens The Hollywood Reporter is de aanklacht van de 70-jarige acteur jegens de filmstudio gebaseerd op het feit dat de studio beweert dat de film in kwestie 'slechts' 58 miljoen dollar winst opbracht (54 miljoen euro) maar volgens Stallone waren de opbrengsten veel hoger en dus beweert hij dat zijn productiemaatschappij, die recht had op 15 procent van de winst die de film zou maken, een hoger bedrag had moeten krijgen.

Je zou denken dat Stallone er wel pas laat achter aangaat, maar in 2015 probeerde Warner Bros Stallone al tegemoet te komen en stuurde de Rocky-acteur toen een cheque ter waarde van bijna 3 miljoen dollar, maar dat was volgens Stallone niet voldoende. Hij eist dat de cijfers en boekhouding van Warner Bros worden doorgenomen: ''De filmmaatschappijen zijn uiterst gierig. Warner Brothers heeft gelogen en al die jaren geleden de winst opgestreken zonder zich aan de afspraak te houden. Het wordt tijd dat er een einde wordt gemaakt aan deze praktijken en dat acteurs en actrices eerlijk worden betaald voor hun harde werk''.

Volgens Stallone en zijn advocaten bracht Demoliton Man zo'n 125 miljoen dollar op in de box-office, waarvan dus 15 procent (18,75 miljoen dollar) voor Stallone is, maar daar komt ook nog eens een dwangsom bovenop. Warner Bros. heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

NieuwsFilm

meest populair