Mogelijk herkansing voor 'Watchmen'

Mogelijk herkansing voor 'Watchmen'

Warner Bros. bekijkt wat er mogelijk is.

De hoogst gewaardeerde comic ooit is nog steeds Watchmen uit 1986/1987 van Alan Moore en Dave Gibbons. In 2009 waagden Warner Bros. en Zack Snyder zich aan een verfilming en ondanks dat de film bij de liefhebbers erg geliefd is, wist deze financieel niet te overtuigen. Warner Bros. zou onderzoeken of Watchmen nu vertaald kan worden naar een animatiefilm.

Volgens FilmBuffOnline (via Screenrant) zou Warner Bros. een reeks met volwassen geanimeerde animatiefilms willen gaan uitbrengen op Dvd, gebaseerd op uiteenlopende DC publicaties. Een publieksonderzoek van Warner zou deelnemers hebben gevraagd of ze een R-rated geanimeerde Watchmen-film zouden zien zitten en of ze deze dan ook zouden aanschaffen.

Het verhaal van Watchmen speelt zich af in een alternatief 1985 als superhelden in de ban gedaan zijn door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer één van zijn oud-collega's in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start de gemaskerde burgerwacht Rorschach een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.



NieuwsFilm

meest populair