Tyrese Gibson in de problemen door seksistische uitspraken

Tyrese Gibson in de problemen door seksistische uitspraken

De acteur biedt er nu zijn verontschuldigingen voor aan.

Tyrese Gibson, voornamelijk bekend voor zijn rol in de Fast and Furious franchise, heeft zich laatst op een heftige manier uitgelaten over vrouwen, maar biedt daar nu, bijna een week na zijn uitspraken, zijn verontschuldigingen voor aan. Afgelopen maandag werd er een clip van de 38-jarige acteur geplaatst op website BET, waarin Gibson wel erg seksistisch te keer ging.

Zo had hij namelijk iets te zeggen tegen alle ''seksueel ongeremde vrouwen''; hij noemde hen: ''sletten, hoeren en zwervers die nooit zonder een man te zien zijn aangezien ze totaal geen normen hebben. Ze staan altijd klaar om met iemand en iedereen seks te hebben''. Ook moedigde hij de vrouwen aan die nog 'single' zijn: ''Wacht op de ware. Wordt niet zoals die vrouwen die 's nachts werken op de straten. Ze mogen dan misschien wel uit eten gaan in chique restaurants, reizen in privéjets en op luxueuze jachten en ze zijn dan misschien wel nooit zonder een man aan hun zijde. Maar vergeet niet dat het absoluut niet goed voor je is, je lichaam gaat er door zo'n levensstijl hard op achteruit''.

Het duurde niet lang voordat Gibson gigantisch veel kritiek over zich heen kreeg, waarop hij nu dan zelf reageert: ''Het eerste wat ik wil zeggen is sorry. Ik bied niet mijn verontschuldigingen aan voor mijn bericht waarvan ik dacht dat het politiek correct is, maar ik verontschuldig me wel voor alles wat ik heb gezegd over deze vrouwen die uiteraard het recht hebben om zelf te kiezen voor hun eigen levensinvulling. Ik had me nooit op zo'n manier mogen uitlaten hierover. Ik ben absoluut niet seksistisch of een of andere vrouwenhater, ik wilde alleen maar goed doen, hoewel ik nu besef dat dit absoluut niet op de juiste manier was. Mijn moeder heeft me beter geleerd. Ik kan het begrijpen als sommigen me niet kunnen vergeven, ik hoop dat de tijd dit kan helen en ik zal nooit meer een dergelijke fout maken''.

Het is overigens niet de eerste keer dat Gibson negatief in het nieuws verschijnt. Tien jaar geleden werd hij beschuldigd van het slaan van zijn zwangere vriendin, iets wat zij later ook bevestigde. Je zou misschien denken dat dit niet al te beste reclame is voor nummertje acht in de Fast and Furious franchise, The Fate of The Furious, maar dit maakt allemaal niks uit; de film heeft in de eerste paar dagen al honderden miljoenen opgehaald.

NieuwsFilm

meest populair