CZAR start opnames wielrenfilm 'Coureur'

CZAR start opnames wielrenfilm 'Coureur'

Onder regie van Kenneth Mercken en met Niels Willaert in de hoofdrol

Regisseur Kenneth Mercken is afgelopen vrijdag aan de opnames begonnen van zijn nieuwe film, fietsfilm Coureur.

Mercken maakte eerder de documentaire Feel Sad For The Bunny en maakt met Coureur zijn speelfilmdebuut. Coureur is deels gebaseerd op Merckens eigen ervaringen als jonge wielrenner. Hij won het nationale jeugdkampioenschap maar kon als jonge volwassene fysiek al snel niet meer mee en besloot naar filmschool te gaan.

Coureur speelt zich if in België en Italië en volgt het lijden, de glorie en de dromen van een jonge ambitieuze fietser die koste wat kost naar succes hongert, wat de gevolgen dan ook mogen zijn voor hemzelf en voor zijn naasten. Wielrenner Niels Willaert maakt zijn debuut als acteur in de hoofdrol. Andere grote rollen worden vervuld door een Belgische cast bestaande uit onder andere Koen de Graeve, Karlijn Sileghem, Loïc Batog en Günther Lesage, en een Italiaanse cast met onder andere Fortunato Cerlino en Nicola Rignanese.

Felix groeit op in de schaduw van zijn wielrenndende vader. Daarom wil hij koste wat kost ook een wielrenner worden, net als zijn vader, die in hem de potentie ziet om zijn eigen gefaalde dromen over succes in de wielersport in vervulling te doen gaan. Als jongeman blijkt Felix een supertalent. Hij wint de nationale jeugdcompetitie en besluit zijn geluk te beproeven in het beloofde land van de internationale wielersport: Italië. De keiharde competitie en zijn fragiele gezondheid vormen echter serieuze bedreigingen voor zijn gedroomde succes.



NieuwsFilm

meest populair