Algemeen

Scenaristen '10 Cloverfield Lane' pennen toekomstthriller 'Scythe'

Tieners in een wereld zonder 'Hunger' maar vol dodelijke 'Games'.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan Roselaar om 14:37 in Algemeen
Wie dacht dat de Young Adult boekverfilmingsrage in Hollywood wel zo'n beetje uitgedoofd was, nu dat The Hunger Games is afgelopen en de Divergent reeks in de vergetelheid is geraakt, heeft het mis. Nog steeds wordt er gewerkt aan soortgelijke projecten door diverse studio's. Case in point: de aankomende verfilming van Scythe door studio Universal. Voor het omzetten van boek naar filmscript zijn nu de schrijvers van 10 Cloverfield Lane aangetrokken, Josh Campbell en Matt Stuecken.

Scythe heeft wel wat weg van The Hunger Games, maar kent ook immense verschillen. Het verhaal speelt zich af in een schijnbaar utopische toekomst zonder oorlog, honger of ziekte. Echter, daarin schuilt juist het dystopische element, aangezien mensen nu niet zo makkelijk meer dood kunnen en overpopulatie een serieus probleem is. Daarvoor zijn de Scythes in het leven geroepen, door de staat getrainde moordenaars wiens functie het is mensen om zeep te helpen. De tieners Citra en Rowan worden opgeroepen om opgeleid te worden tot Scythe, zeer tegen hun zin in. Weigering kan echter hun eigen dood veroorzaken.

Scythe is gebaseerd op het boek van Neal Shusterman, die ook zal optreden als uitvoerend producent. Een regisseur voor het project moet nog aangetrokken worden. De film moet het voorlopig ook nog zonder releasedatum stellen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Klinkt op zich wel leuk, ik hou deze in de gaten.
Ik wacht eerst nog ongeduldig op Maze Runner: The Death Cure.

nieuwslaatste nieuws