Schrijver gevonden voor stripverfilming 'Chrononauts'

Schrijver gevonden voor stripverfilming 'Chrononauts'

Het project begon ooit als vehikel voor de heren Pratt en Hemsworth.

Liefhebbers van comics en stripverfilmingen dragen Mark Millar op handen. De schrijver staat aan de wieg van onder andere de successen Kick-Ass, Wanted, Kingsman: The Secret Service en Captain America: Civil War. Ook diens graphic novel Chrononauts staat al enige tijd in de planning voor een verfilming, maar daarover bleef het sinds de aankondiging in 2015 angstvallig stil. Tot vandaag. Scenarist Philip Gawthorne zal zich over het script voor de film buigen.

Chrononauts handelt over twee wetenschappelijke genieën, die een tijdmachine uitvinden en vervolgens hun experimenten met het apparaat filmen om op de televisie uit te zenden. Uiteraard met de nodige gevolgen, want tijdreizen, dat doe je niet zomaar even. Gawthorne heeft tot dusver geen scripts geschreven voor films die de bioscoop gehaald hebben, maar heeft al wel scenario's gepend voor reboots van Cube en Kojak.

Millar begon ooit aan het project als verzoek van een studiobons die hem vroeg een verhaal te pennen dat als stervehikel voor Chris Pratt (van die ene Marvelfilmserie) en Chris Hemsworth (van die andere Marvelfilmserie) kon dienen. Op Twitter heeft Millar laten weten nog steeds beide heren graag in de hoofdrollen te zien, hoewel daar geen enkele garantie voor is.

Ook al zit er nu enige vaart in Chrononauts, een releasedatum voor de film is nog niet vastgesteld.



NieuwsFilm

meest populair