Algemeen

Michael Shannon en Michael B. Jordan in HBO-film 'Fahrenheit 451'

De film is gebaseerd op de literaire klassieker van Ray Bradbury.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 13:46 in Algemeen
Michael B. Jordan en Michael Shannon zullen de hoofdrollen spelen in een nieuwe tv-verfilming van Ray Bradbury's literaire klassieker Fahrenheit 451 voor HBO.

Het verhaal van de film (en het boek) speelt zich af in een toekomstige wereld waarin de mensheid verslaafd is aan visuele media. Boeken over de geschiedenis zijn verbannen en 'brandweermannen' blussen geen branden, maar verbranden boeken.

Jordan speelt het hoofdpersonage Guy Montag, een jonge brandweerman die zijn wereld opgeeft, vecht met zijn mentor en er alles aan doet om zijn mensheid te behouden. Shannon speelt op zijn beurt de rol van Beatty, Montags brandweerkapitein en mentor. Jordan zal naast het spelen van de hoofdrol ook fungeren als uitvoerend producent van de film. Hij doet dit samen met Sarah Green, Alan Gasmer, Peter Jaysen en Ramin Bahrani. Bahrani zal Fahrenheit 451 regisseren en het script samen met Amir Naderi schrijven.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair