Scorsese, De Niro en DiCaprio overwegen 'Killers of the Flower Moon'

Een verfilming van David Granns onlangs verschenen roman over een grootschalige complottheorie om land van de Indianen in te pikken.

Zilko Tarici 22 april 2017 18:51 in Algemeen
Regisseur Martin Scorsese en acteurs Leonardo DiCaprio en Robert De Niro overwegen volgens bronnen zeer serieus om een film te maken gebaseerd op The Lost City of Z-auteur David Granns recent gepubliceerde boek Killers of the Flower Moon.

De film, die zich afspeelt in de jaren '20, moet gaan over de leden van de Osage Indianenstam in Oklahoma die ooit een paar van de rijkste mensen in de wereld waren toen er olie onder hun land werd ontdekt. De Indianen in kwestie werden rond deze tijd onder mysterieuze omstandigheden een voor een omgelegd, net als degenen die de moorden op hen onderzochten. Toen het dodental opliep tot 24, nam de FBI de zaak op zich, met weinig goede resultaten.

In een daad van wanhoop keerde de jonge FBI-directeur J. Edgar Hoover zich tot een Texas Ranger genaamd Tom White om een undercover-team samen te stellen om het mysterie rondom de moorden te ontrafelen. Dit leidde tot de onthulling van een van de meest benauwende complotten in de Amerikaanse geschiedenis.
.
Scorsese en DiCaprio werkten tot op heden al vijf keer samen en zullen dit waarschijnlijk een zesde keer doen met de verfilming van Erik larsons boek The Devil in the White City over de eerste seriemoordenaar in Amerika. De Niro en Scorsese zullen binnenkort voor de negende keer samenwerken aan de langverwachte gangsterfilm The Irishman.

NieuwsFilm