Chinese remake 'Lola Rennt' in de maak

Lola moet binnenkort opnieuw hard rennen, maar dan in China.

Waarom zou het herbewerken van Europese klassiekers alleen aan Hollywood overgelaten moeten worden? Dat is vast de gedachtegang die bij het Chinese Road Pictures heerste. De studio heeft nu de rechten verworven van de Duitse cultfilm Lola Rennt - in Engelstalige gebieden verschenen als Run Lola Run - met de intentie er een in het Mandarijn gesproken versie van te produceren.

Het door Tom Tykwer geregisseerde origineel uit 1998 vertelde het verhaal van de extreem roodharige Lola (Franka Potente), die een telefoontje van haar wanhopige vriend krijgt, die vertelt dat hij binnen twintig minuten een flink geldbedrag moet betalen aan een maffiabaas, of anders... Vervolgens rent Lola de benen uit haar lijf om een oplossing te vinden en haar vriend te redden. Niet één maar drie keer, met drie totaal verschillende uitkomsten. De film kende een hoogst originele visuele stijl, waarin hectische montage, animatie en fotografie hand in hand gingen.

De actrice Zhu Zhu (Cloud Atlas, Marco Polo) treedt op als producent voor de nieuwe versie en neemt de hoofdrol voor rekening. Zij werkte opvallend genoeg samen met Tykwer aan Cloud Atlas, dus is het niet uit te sluiten dat Tykwer ook bij de remake betrokken zal worden. Uiteraard zal de Chinese productie het verhaal naar het Aziatische land en haar eigen cultuur transporteren. Het zal interessant zijn te zien hoe dat zal verschillen van het bronmateriaal.

Wanneer de Chinese Lola Rennt uit moet komen is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair