Blu-ray

Blu-Ray Review: Underworld: Blood Wars

Het vijfde deel, gelukkig weer met Kate Beckinsale.

door Bram de Groot om 18:00 in Blu-ray
Regie: Anna Foerster | Cast: Kate Beckinsale (Selene), Theo James (David), Lara Pulver (Semira), Tobias Menzies (Marius), Bradley James (Varga), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Bioscooprelease: 01.12.2016 | Recensie FT: geen

De eeuwigdurende strijd tussen de vampieren en weerwolven gaat in Underworld: Blood Wars weer vrolijk verder. Opnieuw zien we Kate Beckinsale strak in pak als de Death Dealer Selene, uiteraard weer tussen beide kampen. Dit vijfde deel volgde op Underworld: Awakening (2012) en wist geen indruk te maken bij de critici, maar noteerde uiteindelijk een nog redelijke $81 miljoen wereldwijd.

In de $35 miljoen kostende en de mager ontvangen fantasy/actiefilm (FT Stercijfer = 4,3) moet Selene zich verweren tegen meedogenloze aanvallen van de Lycan clan-weerwolven en de vampieren die haar bedrogen hebben. Met David en zijn vader Thomas aan haar zijde als haar enige bondgenoten, moet Selene kost wat kost de eeuwig voortdurende oorlog tussen de Lycans en de vampieren tot een eind zien te brengen.

Sony Pictures gaf Blood Wars recent een High Def-uitgave, uiteraard met wat speciale toevoegingen. Hieronder een blik op de schijf.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8712609606294 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Underworld: Blood Wars zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je na het logo van Sony Pictures Home Entertainment gelijk het standaard hoofdmenu.

Beeld

Sony Pictures heeft ervoor gezorgd dat het typerende futuristische beeld van Underworld zonder enig belemmering wordt weergegeven in High Definion. De scherpte is van de bovenste plank en dit is vooral te zien in de gezichten en de close-ups. De vele donkere scènes zien er als vanouds uit en pakken ook in detailbehoud prima uit. Ondanks dat de films niet altijd van het juiste niveau zijn, is de gekozen sfeer wel altijd voldoende pakkend.

Geluid

SPHE heeft een standaard DTS-HD track toegevoegd en deze laat gelukkig voldoende van zich horen. Het wapen geklettert is veelvuldig aanwezig en dit is ook via de verschillende surround kanalen te horen. Muzikaal was Michael Wandmacher verantwoordelijk; niet echt een grote naam. Het blijft in sommige situaties jammer dat de muzikale ondersteuning het wint van geluidseffecten.

Bonusmateriaal

The Evolution of Selene: Een prima terugblik op het belangrijkste personage in de reeks, Kate Beckinsale's Selene.
Old & New Blood: Ook nu weer een wat standaard extra, met dit keer een blik op de (Blood War) personages Thomas, David, Vidar en Lena.
The Evil Evolved: Ook nu weer een blik op een aantal personages: Cassius, Semira, Varga, Alexia en Marius.
Building a Blood War: Een soort van making of voor de film van regisseur Anna Foerster. Er wordt in ruim 10 minuten gekeken naar onder meer de visuele effecten, de kostuums, het ontwerp, de opnames en het verhaal.

Nieuw Underworld-hoofdstuk; nette schijf!

Blood Wars is zeker niet het beste hoofdstuk in de Underworld-reeks. Toch zullen de fans zich weer kunnen vermaken met Kate Beckinsale en de herkenbare actie en beelden. Of er een zesde deel komt? Klein kansje, al werd dat ook na het vierde deel verwacht. Een reboot of een televisieserie lijkt eerder het geval. Maar wie weet... Deze Blu-ray uitgave laat de fan niet in de steek. Het beeld en geluid zijn top en de extra's zijn niet spectaculair te noemen, maar voegen wel e.e.a. toe.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Nog niet gezien, maar toch wel weer benieuwd. De reeks is een soort guilty pleasure voor me. Iemand deze gezien? Is ie even goed - wat dat ook moge betekenen, het zijn natuurlijk geen topfilms - als de andere delen?

Robbepost

Avatar

Ik vind hem behoorlijk bagger. Maar dat vind ik heel de serie eigenlijk.
Gewoon kijken dus als je de vorige goed vind!

Gigan72

Avatar

Deel 1 en 2 vindt ik goed deel 3 is wat minder maar nog steeds te doen
Deel 4 is echt slecht die kijk je alleen om kate te zien in dat pakje
Dit deel nog niet gezien dus binnenkort maar eens kijken of het wat is.

Thiver

Avatar

Ed Crane " Iemand deze gezien? Is ie even goed - wat dat ook moge betekenen, het zijn natuurlijk geen topfilms - als de andere delen?"

Ik heb 'm bij uitkomst gerecenseerd voor Schokkend Nieuws. Naar mijn idee is de rek al een tijdje uit de reeks, maar na het povere vierde deel is dit wel weer een beetje een 'return to form'. Beetje.

Decepticon

Avatar

Ik heb hem laatst gekeken, ik vind het niet veel soeps. Ik wil zeggen vergelijkbaar met deel 4, maar ik heb me meer vermaakt met 4 dan 5. Misschien meer vergelijkbaar met 3.
Maar het kijkt wel redelijk weg als guilty pleasure, maar ik vind persoonlijk de kwaliteit van de Resident Evil films een stuk beter. In zoverre die 'goed' zijn, dat zijn veel meer mijn guilty pleasures.
In deze Blood Wars wordt er teveel gevochten met (vuur)wapens, dat hoort imo niet echt in film met gevechten tussen vampieren en weerwolven. Ja het gebeurd ook in Blade, maar in Blood Wars is het op één of andere manier teveel of teveel standaard formule werk.

Ed Crane

Avatar

@Thiver:
Ok thanks, ga ik lezen.

Master Of Films

Avatar

Ik heb alleen deel 1 gezien zowel de theatrical cut als de unrated extended cut. Kan ik wel waarderen. Zo te lezen lees ik weinig enthousiasme voor deze serie. Wellicht een keertje de rest als ik met een griep in bed ligt. Voorlopig vermijden.

Sunspot

Avatar

Zwaar teleurstellend, veel te donkere scenes ook nog.

Voelde goedkoop aan en dan ook nog dat vage gedoe opeens bij die tempel of zo.

Nee, is niks, heb het maar uitgekeken omdat ik alle delen heb gezien daarvoor, maar man man, wat wilde ik het uitzetten af en toe.

Goku32

Avatar

Alleen deel 1 en deel 2 waren goed. De rest was zo slecht, snap niet waarom ze al bij deel 5 zijn met deze reeks

Decepticon

Avatar

Ik vind alleen de eerste film echt leuk en goed. Is ook het enigste deel die ik op dvd heb.
De reden waarom ze al bij deel 5 zijn, is omdat er een publiek voor is en ze dus genoeg geld binnen harken.
En feit is toch wel, dit is altijd nog beter te kijken dan alle Asylum en SyFy films.

mauppie

Avatar

ik vond de film redelijk
in ieder geval beter dan 4

Spider-fan

Avatar

Jullie bespreken de enkele versie. Ik heb met de 3D versie (althans de 2D versie die daar ook bij zit) een groot probleem met het beeld. Er zitten dus veel donkere tinten in, maar sommige daarvan zijn te licht, waardoor een soort negatief beeld ontstaat bij veel scènes. De laatste twintig minuten (dus het eindgevecht zeg maar) is het weer goed. Heeft iemand anders dit bij die versie?

De film is denk ik de zwakste uit de reeks, hoewel hij veelbelovend begint. Er zijn de nodige nieuwe personages en locaties die het geheel wel iets fris geven, maar het scenario is niks bijzonders waardoor het uiteindelijk zo'n gevoel geeft van 'was dat alles?' Ook jammer dat na deel 2 alle delen maar 80 minuten duren, wat erg kort is.

NieuwsFilm

meest populair