Salles en Coppola maken On The Road

Jack Kerouac's legendarisch boek On The Road wordt verfilmd door Francis Ford Coppola en Walter Salles.

Salles, de regisseur van The Motorcycle Diaries, zal de film regisseren en Coppola is aan het project verbonden als uitvoerend producent. De scriptschrijver van The Motorcycle Diaries, Jose Rivera, zal het boek bewerken voor het witte doek.

American Zoetrope, Coppola's productie maatschappij, heeft de rechten van het boek al sinds 1979 in handen. Volgens Coppola is het boek echter erg moeilijk om om te zetten naar het witte doek. "Bovendien hadden we nooit echt de juiste combinatie van regisseur en schrijver gevonden," aldus Coppola.

On the Road, dat voor het eerst werd uitgegeven in 1957, speelde een rol in de opkomst van de Beat beweging. Het draait om Kerouac's alter ego Sal Paradise die Amerika wil zien. Het verhaal volgt hem terwijl hij lift, zwart rijdt op treinen, andere reizigers ontmoet en eten bij elkaar zoekt terwijl er op de achtergrond thema's als vrijheid en verlangen spelen.

Salles: "On the Road gaf een stem aan een hele generatie met haar honger naar ervaringen, haar onwil om opgelegde waarheden te accepteren en haar ongenoegen met de status quo. Het is nu nog steeds zo modern als vier decennia terug."

Casting en productie zullen in 2006 beginnen.



NieuwsFilm

meest populair