Algemeen

Ridley Scott onthult hoe Maximus terug kan keren voor 'Gladiator 2'

Nick Cave bedacht het allemaal.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:35 in Algemeen
Ridley Scott heeft het vroeger wel eens gehad over het maken van een vervolg op Gladiator. Maar hoe zou Russell Crowe's General Maximus terug moeten keren? Gezien het einde van de film, lijkt dat onmogelijk. Maar Scott heeft een idee. Althans, hij weet hoe het zou kunnen gebeuren.

Tien jaar geleden besloot muzikant Nick Cave een scenario te schrijven voor die tweede Gladiator-film en hij bedacht een manier om Maximus terug te brengen. Scott vertelde hoe: "Je weet hoe ik hem terug kan brengen, ik weet hoe je dat kan doen. Ik heb hem [Crowe] verteld hoe hij terug kan komen. Ik zou het [lichaam] van een stervende krijger gebruiken als een portaal om iemand terug te brengen."

In het scenario van Cave verkeert de dode Maximus enige tijd in het hiernamaals, waar hij wat Romeinse goden ontmoet, en de kans krijgt terug te keren naar de wereld van de levenden. Dat kan via het lichaam van een vermoorde christelijke martelaar. Dan ontdekt Maximus dat Lucius, de zoon van zijn ex-geliefde Lucilla, massaal christenen vermoordt. Daarop besluit hij in opstand te komen, verzamelt hij een leger en verslaat hij hem.

In het interview vertelde Scott tot slot dat het scenario ergens op een plank ligt bij DreamWorks en dat de kans dat 'ie er komt vrijwel nul is.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Laat die kans ook maar gewoon nul blijven.

Jan231

Avatar

Wat een creatieve armoe... Hollywood stopt niet voordat alles gereboot is. Nog een paar jaar dan komt zelfs de Godfather in beeld.

chazillionair28

Avatar

"Ik zou het [lichaam] van een stervende krijger gebruiken als een portaal om iemand terug te brengen"

are you even serious ? Zijn deze mensen stom dronken of stoned of zo tijdens een reportage ? Laat staan een mogelijkheid geven, dat ze uberhaupt hier aan denken laat al zien hoe dom je kan zijn.

Als Scott een nieuwe gladiator film wil maken is het toch niet zo moeilijk om bijvoorbeeld een germaanse arena vechter te introduceren ( om een simpele voorbeeld te geven voor creatief zijn ).

Ed Crane

Avatar

Gewoon dat scenario van Nick Cave verfilmen, ik was er altijd benieuwd naar. Ik zie niet zo goed in waarom dat creatieve armoede zou zij . Nick Cave is imo toch juist een vrij creatief persoon, een geheel onverwachte keuze om (destijds) een scenario te laten schrijven voor een vervolg dat een heel andere kant op gaat. Klinkt allemaal lekker bizar. En dan zou ik graag zien dat Cave dan ook het één en ander aan de soundtrack mag doen.

Ik zou zeggen dat de reden dat dit vervolg nooit gemaakt zal worden júist is vanwege de creatieve armoede van Hollywood: het idee/ scenario lijkt juist te vreemd en creatief, zeg maar. Hollywood zou eerder een recht toe rechtaan vervolg willen zien of helemaal niks.

chefry1983

Avatar

laat die scenario maar niet uitkomen! het enige succes dat deze zal halen is dat het ergens onderaan de lijst komt van slechte ideeen allertijden.
Gladiator is gewoon een topfilm en het einde was zeer mooi en een hele mooie afsluiter van de film.
Laat dit lekker zo Hollywood

Prince John

Avatar

Is dit een late 1 April grap?

Pronk47

Avatar

Oke ik zij zegen proberen,klikt fantasties,briljant,geweldig,super

benjamin

Avatar

Klinkt eerder als een soort grapje dan een serieus idee. Zou het niet direct zo'n gemis vonden mochten we dit nooit te zien krijgen.

Decepticon

Avatar

Wat een waardeloos idee! Die Nick Cave was destijds blijkbaar ook echt stoned, je moet ook geen muziekanten een scenario laten schrijven.
Die korte synopsis is helemaal slecht. Dit hoort idd onderaan lijst van slechtste ideeën allertijden.
Laat Gladiator toch voor wat het is.

benjamin

Avatar

Decepticon "je moet ook geen muziekanten een scenario laten schrijven."
Laten we even rustig negeren dat Lawless en The Proposition niet zo heel slecht ontvangen werden.

Decepticon

Avatar

@benjamin
Ik wist niet (meer) dat hij Lawless had geschreven, I stand corrected.
Lawless is erg goed, maar dit idee voor een 2e Gladiator klinkt iig heel slecht wat mij betreft.

Randy Watson

Avatar

Als je een beetje goed zoekt kan je Cave's scenario vinden op internet en het is lang niet zo slecht als je zou denken. Sterker nog, het is best goed met best interessante ideeën wat betreft religie.

Master Of Films

Avatar

+1 voor horizon, Jan231, chazillionair28, chefry1983, Decepticon

Als dit een nieuwe film zou zijn, had ik zeker gezien als een zeer orginele film vanuit Hollywood. Of bijvoorbeeld een Clash of The Titans verhaal/vervolg.
Maar dat is het niet. Met deze scenario krijgt de sequel een zooitje fantasie elementen toegevoegd waar je U tegen zegt. De 1e film had (min of) meer een realistische toon. Zo on evenwichtig. Ik wil niet beweren dat men het 1e deel moet gaan kopiëren wat vele sequels wel doen. Sommige sequels zijn anders dan hun voorganger en hierdoor zijn ze zelfs beter geworden. Maar wat Nick Cave toe past slaat voor Gladiator helemaal nergens op.

In het interview vertelde Scott tot slot dat het scenario ergens op een plank ligt bij DreamWorks en dat de kans dat 'ie er komt vrijwel nul is.
Gewoon geen sequel maken. Maximus is dood. Klaar. Einde verhaal. Laat het met rust. Scott. Ga maar lekker je Alien reeks verzieken. :P

Goku32

Avatar

Er is maar 1 Gladiator movie en die was geweldig. Dus dit ga ik zeker overslaan prut

Xenolicker

Avatar

Ze zouden het verhaal gewoon verder kunnen vertellen en dan Maximus kunnen laten terugkeren als de wind. Naargelang dingen mis dreigen te gaan hoor je dan geleidelijk van alle kanten bezwerende en aanzwellende stemmen: ... maximus... Maximus... MAXIMUS! terwijl het steeds harder begint te waaien tot "het kwaad" stopt of wegwaait. De mate van deze corrigerende winden zou je dan naargelang de film vordert steeds verder kunnen opvoeren tot je in de finale zit een allesvernietigende orkaan. Of je zou 'm natuurlijk ook terug kunnen laten keren als een hele grote mus!

ThomasOMalley

Avatar

Goed of slecht, het scenario past niet bij deel 1. Maak er een onafhankelijke film van of laat het op de plank liggen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair