Ridley Scott onthult hoe Maximus terug kan keren voor 'Gladiator 2'

Ridley Scott onthult hoe Maximus terug kan keren voor 'Gladiator 2'

Nick Cave bedacht het allemaal.

Ridley Scott heeft het vroeger wel eens gehad over het maken van een vervolg op Gladiator. Maar hoe zou Russell Crowe's General Maximus terug moeten keren? Gezien het einde van de film, lijkt dat onmogelijk. Maar Scott heeft een idee. Althans, hij weet hoe het zou kunnen gebeuren.

Tien jaar geleden besloot muzikant Nick Cave een scenario te schrijven voor die tweede Gladiator-film en hij bedacht een manier om Maximus terug te brengen. Scott vertelde hoe: "Je weet hoe ik hem terug kan brengen, ik weet hoe je dat kan doen. Ik heb hem [Crowe] verteld hoe hij terug kan komen. Ik zou het [lichaam] van een stervende krijger gebruiken als een portaal om iemand terug te brengen."

In het scenario van Cave verkeert de dode Maximus enige tijd in het hiernamaals, waar hij wat Romeinse goden ontmoet, en de kans krijgt terug te keren naar de wereld van de levenden. Dat kan via het lichaam van een vermoorde christelijke martelaar. Dan ontdekt Maximus dat Lucius, de zoon van zijn ex-geliefde Lucilla, massaal christenen vermoordt. Daarop besluit hij in opstand te komen, verzamelt hij een leger en verslaat hij hem.

In het interview vertelde Scott tot slot dat het scenario ergens op een plank ligt bij DreamWorks en dat de kans dat 'ie er komt vrijwel nul is.

NieuwsFilm

meest populair