Cillian Murphy en Jamie Dornan zitten gevangen in 'H-Block'

De nieuwe film van In the Name of the Father-regisseur Jim Sheridan.

Cillian Murphy (Inception, Dunkirk) en .Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) zullen na hun samenwerking in oorlogsthriller Anthropoid opnieuw samen te zien zijn in H-Block, de nieuwe film van Jim Sheridan (In the Name of the Father).

De twee zullen te zien zijn naast Pierce Brosnan in het waargebeurde verhaal over de ontsnapping uit de Maze Prison in Noord-Ierland. Ten tijde van het verhaal ontsnapten 38 gevangenen uit de zwaar bewaakte gevangenis, waarvan slechts de helft opnieuw werd opgepakt. Tijdens de gewelddadige uitbraak vonden de nodige gijzelingen plaat. Het is de grootste gevangenisuitbraak in de Britse en Ierse geschiedenis en werd als propagandemateriaal gebruikt door de IRA.

Murphy speelt in H-Block het hoofd van een groep IRA-gevangenen die het respect heeft gevangen van de cipiers, maar verder met rust wil worden gelaten. Brosnan moet de rol van de gevangenisdirecteur spelen. Dornan speelt op zijn beurt een gewelddadige IRA-gevangene, die de zwakke punten van de gevangenis weet bloot te leggen.

Sheridan en Nic Sheff schrijven momenteel het script van H-Block. Dylan Sellars produceert.

NieuwsFilm

meest populair