Charlotte Rae op 91-jarige leeftijd gediagnosticeerd met botkanker

Charlotte Rae op 91-jarige leeftijd gediagnosticeerd met botkanker

De actrice uit onder andere de populaire televisieserie The Facts of Life moet het helaas opnieuw opnemen tegen die vreselijke ziekte.

Vervelend nieuws voor de 91-jarige actrice Charlotte Rae (Ricki and the Flash, Hair) en haar familie. De The Facts of Life-ster is namelijk onlangs gediagnosticeerd met botkanker, zo vertelt ze in een emotioneel interview met People.

Rae heeft spijtig genoeg al eerder moeten vechten tegen die vreselijke ziekte. Zeven jaar geleden kreeg de actrice namelijk te horen dat ze alvleesklierkanker had. "Het was een wonder dat de doktoren de kanker op tijd hadden gevonden, want meestal wordt deze vorm van kanker pas te laat ontdekt," zegt Rae over haar strijd tegen de ziekte. Haar moeder, zus en oom blijken allemaal te zijn gestorven aan alvleesklierkanker, maar gelukkig voor Rae viel de ziekte bij haar nog goed te behandelen: "Na zes maanden chemotherapie werd ik kankervrij verklaard. Ik verloor mijn haar door de ingrijpende behandelingen, maar gelukkig had ik schitterende pruiken. Niemand zag het eigenlijk."

De actrice zou eigenlijk afgelopen donderdag begonnen zijn met de behandeling voor haar botkanker, maar Rae bedacht zich op het laatste moment en belde de behandelafspraak af. "Ik wil er toch nog eerst eens goed over nadenken of ik wel of niet een behandeltraject inga. Momenteel heb ik geen pijn en geniet ik nog steeds volop van het leven. Met mijn leeftijd vraag ik mezelf af of ik opnieuw zo'n zware chemokuur moet ondergaan of juist de natuur zijn gang moet laten gaan."

Bekijk de afbeelding Rae is een echte oude rot in het acteervak en heeft meer dan negentig credits, voornamelijk op tv-gebied, op haar naam staan. In haar carrière beleefde ze vele hoogtepunten, maar ook vele dieptepunten, zo tekende Rae op in haar memoires welke in 2015 verschenen is. In haar persoonlijke boek schrijft de actrice onder andere over haar problematische alcoholverslaving in het begin van haar carrière en de verdrietige dood van haar oudste zoon. Ook heeft Rae het erg moeilijk gehad toen ze erachter kwam dat haar man biseksueel bleek te zijn.

Ondanks al deze mindere momenten uit het leven van Rae en de terugkerende kanker in haar lichaam, blijft de actrice nog iedere dag genieten van het leven. "Op je 91e is elke dag die je nog mag meemaken net als je verjaardag. Iedereen zou het leven moeten vieren. Hou van jezelf en wees goed voor de anderen om je heen," is de boodschap die Rae aan het einde van het interview nog aan iedereen mee wil geven. Hopelijk gaat het haar goed!



NieuwsFilm

meest populair