Milieumars trekt veel bekendheden aan

Milieumars trekt veel bekendheden aan

Ze vinden dat Donald Trump niet genoeg doet om de klimaatverandering tegen te gaan.

Donald Trump vierde laatst nog zijn eerste 100 dagen als President van de Verenigde Staten, maar daar was lang niet iedereen even blij mee. Opnieuw vond er een grote protestmars plaats, maar deze keer voor het milieu. Trump gelooft namelijk niet dat er iets gedaan kan worden aan de klimaatverandering en doet dus maar weinig om de huidige situatie te veranderen. In de mars liepen vele bekendheden mee, waaronder ook Al Gore, die ooit zelf vicepresident van Amerika was en nu een bekende milieuactivist is.

''Ik ben er trots op dat zo veel mensen zijn komen opdagen voor de milieumars in Washington, maar ook in andere steden en landen laten mensen van zich horen!'' Gore had inderdaad wel reden om blij te zijn; buiten het feit dat velen meeliepen in de mars, waren er ook filmsterren aanwezig zoals o.a. Jane Fonda, Mark Ruffalo en Leonardo DiCaprio. Laatstgenoemde is natuurlijk erg bekend als milieuactivist (denk bijvoorbeeld maar aan zijn bekende Oscarspeech voor The Revenant): ''Ik voel me vereerd hier te zijn met mensen uit alle hoeken van de wereld, om zo samen te proberen iets aan het milieu te doen''.

Ook lieten andere bekendheden van zich horen; bijvoorbeeld Jared Leto: ''Het is tijd om iets te doen aan de klimaatverandering, loop met ons mee!''; Alyssa Milano: ''Het is erg dat we tegen onze eigen regering moeten vechten om het milieu te redden'' en Jane Fonda: ''We doen allemaal mee aan deze mars om verschillende redenen, maar we doen het wel samen''. Bernie Sanders en Hilary Clinton waren ook van de partij.



NieuwsFilm

meest populair