Wiens straten zijn het in intense trailer 'Whose Streets?'

Documentaire over het begin van Black Lives Matter-beweging in Ferguson, Missouri.

Magnolia Pictures brengt de eerste trailer van Whose Streets? uit, een documentaire over de opstand in Ferguson en racisme in Amerika.

De film gebruikt echte beelden van de burgers in St. Louis, Missouri en Ferguson, om een rauwe blik te werpen op de opstand, de protesten en het begin van de Black Lives Matter-beweging. Whose Streets? is geregisseerd door Sabaah Folayan en Damon Davis, en kreeg zeer lovende recensies toen ze eerder dit jaar in première ging op het Sundance filmfestival.



Wanneer de ongewapende tiener Michael Brown door politie wordt gedood, die hem daarna urenlang in de straat laten liggen, betekent dit een breekpunt voor de inwoners van St. Louis, Missouri (Ferguson is een voorstad van St. Louis). Verdriet, langdurige raciale spanningen en hernieuwde woede brengt burgers bij elkaar om te waken voor Brown en te protesteren tegen deze nieuwe tragedie. Ouders, artiesten en leraren komen uit heel het land samen om voor vrijheid te strijden. En dan komt de Nationale Garde met wapens uit het leger.

NieuwsFilm

meest populair