Algemeen

Twee posters 'The Dark Tower'

En ineens is de marketingcampagne volop begonnen!

door Jim Pedd om 09:33 in Algemeen
Later vandaag komt de eerste trailer van Nikolaj Arcels The Dark Tower ein-de-lijk online te staan. Sony moet nu dat moment genaderd hebben gedacht hebben: laten we zoveel mogelijk materiaal online zetten. De studio heeft wat marketing betreft immers nog wat schade in te halen. En dus hebben we vandaag ook nog even twee nieuwe posters van de boekverfilming.

De posters die we zien zijn enkel van Roland Deschain (Idris Elba) en Walter O'Dim (Matthew McConaughey), rond wie de marketing zich lijkt te concentreren. Roland is uiteraard de hoofdpersoon. Hij is de laatste scherpschutter, en heeft een belangrijke missie: het redden van de wereld. Zijn tegenstander, Walter, heeft juist als doel de wereld ten onder te laten gaan. Daarvoor zijn beiden op weg naar de Donkere Toren, het middelpunt van niet alleen hun wereld, maar ook alle universa. Een jonge knul - Jake Chambers (Tom Taylor) lijkt een sleutelrol te spelen hierin.
Tot slot: toen de twee promo's werden vrijgegeven, ontstond een geinige woordenwisseling tussen McConaughey en Elba op Twitter...


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Duck-Twacy

Avatar

Anson Mount was de veel betere keuze voor de gunslinger
http://www.imdb.com/character/ch0259730/

Roland Deschain: Some of his hair is gray or white, but some remains black. His facial features are described as rough (although Susannah once compared them to that of a tired poet; Eddie frequently refers to him as "old long tall and ugly"), and he has light blue eyes, often referred to by characters and Stephen King as "bombardier's eyes."

Er it notabane een zwarte vrouw in zijn ka-tet, gaan ze die straks vervangen door een blanke, of een aziaat?

Dat King hier akkoord mee gegaan is, maar goed hij heeft wel eerder fouten gemaakt, zoals met het filmgedrocht the shining

Spider-fan

Avatar

Dat vroeg ik me ook af. Het is jammer dat Roland zwart is, want dat maakt het minder bijzonder dat Susannah zwart is. Maar zoals ze in Hollywood casten heeft niks te maken met de personagebeschrijving in een boek. Ik ken de boeken van Jack Reacher niet, maar weet van het gesprek tussen de schrijver en King dat Tom Cruise er totaal niet op lijkt.

Duck-Twacy

Avatar

Als je de boeken gelezen heb weet je dat Roland nooit zoiets zou zeggen als "I deal in lead". Past totaal niet bij het karakter. Ook was Roland niet op missie om de wereld te redden. Er is een wraak element op de man in black om hij wat zijn ouders heeft aangedaan. Aan het einde van deel 1 vertelt de MiB over de dark tower , een soort control point van het multiversum. Maar het waarom van alles wordt niet zo duidelijk gemaakt, dat is juist deels de kracht van de boeken, Zeker niet zoiets banaals als "de wereld redden", dat is holywood retoriek (en daarom zal deze film nooit wat worden)

Peer105

Avatar

Als je je boek 4 nog kan herinneren... Roland raakt richting het einde gevangen in Maerlyn's Grapefruit. Hij ziet de toren en zweert (hij zegt letterlijk dat hij zweert :p) het kwade eruit te zullen bannen.

Dus ergens kan ik die wel goedkeuren, ook al kan Roland zich er niets meer van herinneren ten tijde van boek 1.

The man in black daarentegen wil de toren helemaal niet vernietigen, maar er juist over regeren (ookal zal hij dat niet tegen de Crimson King zeggen)

NieuwsFilm

meest populair