Seks op het kerkhof in trailer 'Mountain'

Seks op het kerkhof in trailer 'Mountain'

Winnnaar van de competitiefilms op het MOOOV Filmfestival 2016.

Bekijk hieronder de trailer van Mountain, het speelfilmdebuut van de jonge, Israëlische Yaelle Kayam. De trailer beloof een poëtisch en visueel sterk portret van een vrouw die uiteindelijk voor zichzelf opkomt.



De jonge orthodoxe Zvia woont met haar man en vier kinderen bij het joodse kerkhof op de Olijfberg in Jeruzalem. Haar man is leraar en diep religieus. Als Zvia overdag alleen is wandelt ze op het kerkhof, de begraafplaats van zowel joden, christenen als moslims. Ze maakt een praatje met de Arabische grafdelver en met de toeristen. Het frustreert haar mateloos dat ze niet meer wordt begeerd door haar man. Overmand door eenzaamheid en verstoken van elke vorm van intimiteit sluipt Zvia stiekem het huis uit om op het kerkhof in het donker rond te dolen. 's Nachts is het kerkhof het territorium van dronken zwervers, prostituees en drugdealers. Als ze daar etuige is van seks, is ze compleet van streek. Een nieuwe wereld gaat voor haar open. Een wereld die iets in haar losmaakt en haar zowel afschrikt als aantrekt. Ze gaat deze verborgen kant van de berg verkennen, terwijl ze overdag probeert de normale, vrome huisvrouw te zijn. Totdat ze het uiteindelijk niet langer meer kan opbrengen.

Mountain ging in première op het Toronto International Film Festival en was de winnnaar van de competitiefilms op het MOOOV Filmfestival 2016. Mountain is vanaf 15 juni te zien in Nederland. 

NieuwsFilm

meest populair