Blu-Ray Review: Monster Trucks

Blu-Ray Review: Monster Trucks

Monster Truck? Monsterflop! Maar toch best geinig.

Regie: Chris Wedge | Cast: Lucas Till (Tripp Coley), Jane Levy (Meredith), Amy Ryan (Cindy Coley), Rob Lowe (Reece Tenneson), Danny Glover (Mr. Weathers), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 21.12.2016 (Frankrijk) | Recensie FT: geen

Al ver voordat de film verscheen, waren er berichten dat Universal Pictures maar liefst $115 miljoen afschreef aangezien ze erop rekenden dat Chris Wedge's Monster Trucks enorm zou gaan floppen. En dit gebeurde ook. De $125 miljoen kostende familiefilm, oorspronkelijk bedoeld als een actiefilm, noteerde slechts zo'n $65 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De ontvangst was al even zo matig.

In Monster Trucks (FT Stercijfer = 4,9) is Tripp, gespeeld door Lucas Till (X-Men, MacGyver), een scholier die graag werkt aan trucks. Op een dag doet hij een geweldige ontdekking, er woont een benzine slurpend monster in zijn auto met de naam Creech. Om zijn nieuwe ondeugende vriend te beschermen verstopt Tripp Creech in zijn nieuwste creatie, hierdoor wordt het een levende supersterke Monstertruck. Met een gedeelde passie voor snelheid en adrenaline gaan ze op een wild en onvergetelijk avontuur om Creech te herenigen met zijn familie.

Universal / Paramount Pictures bracht Monster Trucks onlangs uit op Blu-Ray. Hieronder een blik op de schijf, uiteraard inclusief bonusmaterialen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083037482 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Paramount Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Monster Trucks zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je na het logo van Paramount Pictures de taalselectie, gevolgd door een enkele waarschuwingen en het standaard hoofdmenu.

Beeld

Het beeld van deze High Def-uitgave van de peperdure familiefilm is redelijk, maar niet optimaal. Je zou een super straks en korrelvrij beeld verwachten, maar dit blijkt niet het geval. Er is duidelijk een lichte laag filmruis aanwezig. Gelukkig hindert dit de scherpte niet enorm. De kleuren sluiten prima aan op het type film, aangezien deze erg kleurrijk zijn, maar nog steeds voldoende natuurlijk ogen. Donkere delen in het beeld slurpen enigszins de details weg. De visuele effecten zijn doorgaans (ruimschoots) voldoende. Het monster mag dan wel vrij log zijn, deze ziet er visueel gezien levensecht uit. Duidelijk iets dat gerealiseerd kon worden door het forse productiebudget.

Geluid

De geluidstrack is met een Dolby Atmos-spoor van de bovenste plank. Mocht je een Dolby Atmos-set in huis hebben, dan zal het ongetwijfeld volop genieten zijn tijdens de uitbundige races, met voldoende surround effects. Beschik je over een wat meer standaard surroundset, dan valt er uiteraard ook voldoende te genieten. De muzikale ondersteuning van Dave Sardy mag er overigens eveneens zijn.

Bonusmateriaal

Who's Driving the Monster Trucks?: Een featurette die inzoomt op de cast, de regisseur, de personages en nog veel meer.

The Monster in the Truck: Een zeer aardige featurette waarin naar het digitale 'monster' wordt gekeken die in de truck zit. Er is aandacht voor de visuele effecten en enkele scènes in de film.

Creating the Monster Truck: Een blik op de Monster Truck en de mogelijkheden die deze krijgt doordat een monster de motor is.

Gag Reel + Deleted Scenes: Naast een standaard Gag Reel - voor de glimlach - zijn er ook zes verwijderde scènes te bekijken. Deze duren bij elkaar ruim 8 minuten.

Production Diaries: Met de titels Barrel Roll, Avoiding Traffic, Green Suits & Green Screens, Remote Control, Hydraulics, Rob Lowe, Fake Truck Driving, First Contact, Truck Spin en Vintage Truck kijk je naar een reeks korte video's die bestaan uit beelden van achter de schermen en andere aardige toevoegingen.

Goed bedoelde soort van kinderfilm met veel racewerk; prima Blu-ray schijf

Een hoogvlieger is Monster Trucks uiteraard niet en het is dan ook wat raar dat de film een budget kreeg van maar liefst $125 miljoen. Klaarblijkelijk is regisseur Chris Wedge (Ice Age, Epic) goed in zijn onderhandelingen. Deze Blu-ray uitgave valt verder weinig te verwijten. Geniet nog even van de trailer:



NieuwsFilm

meest populair