Rian Johnson liet einde 'The Force Awakens' veranderen

Rian Johnson liet einde 'The Force Awakens' veranderen

En wat heeft hij te vertellen over Luke Skywalker?

Toen de opnames van Star Wars: The Force Awakens bijna afgerond waren, kreeg regisseur J.J. Abrams een geinig verzoek van Rian Johnson. Die blijkt een bepaalde verandering nodig gehad te hebben van het eind van The Force Awakens, om het beter aan te laten sluiten op The Last Jedi.

De regisseur wilde dat het einde, waarin Rey (Daisy Ridley) het lichtzwaard aan Luke Skywalker (Mark Hamill) overhandigt veranderd zou worden. Zijn verzoek: breng een centraal figuur in de Star Wars-films naar voren: R2-D2.

"De grote gunst was, dat ik vroeg of R2 met Rey mee kon komen, en BB-8 bij het Resistance zou blijven," aldus Johnson. "Oorspronkelijk zou BB-8 met haar meereizen en dat was passend voor het verhaal. Maar ik vroeg of hij me een gunst kon doen en de robots kon verwisselen."

Het grootste deel van The Force Awakens doet R2-D2 helemaal niks. Hij bevindt zich in slaapmodus en wacht op een belangrijke kans om te ontwaken en de rest van de puzzel die leidt naar Luke te geven. Nu keert hij dus terug naar zijn oude meester en mag BB-8 gewoon meevechten met Poe Dameron (Oscar Isaac).

The Last Jedi moet een antwoord geven op de vraag waarom Luke in ballingschap ging. "Uitzoeken waarom hij dat deed, is het eerste dat ik moest uitzoeken toen ik de film begon te schrijven. Op die vraag moest ik een antwoord vinden en iets dat erg logisch zou zijn. Waarom vertrok Luke naar dat eiland? Dat is het beginpunt en ook het feit dat de hele film verkent," aldus Johnson.

De reden zal niet liggen in het verraad van Kylo Ren (Adam Driver). Zoals we allemaal weten, kwam Kylo in opstand tegen Luke en vermoordde hij alle nieuwe Jedi-leerlingen. Maar Luke vertrok niet naar Ach-To om te vluchten daarvoor. "Dat wilde ik niet als reden nemen," aldus Johnson. "Er moet een goede reden zijn die logisch is voor hem, en ook voor ons."

Die krijgen we op 14 december te horen.



NieuwsFilm

meest populair