Steven Seagal niet langer welkom in de Oekraïne

Steven Seagal niet langer welkom in de Oekraïne

Dit vanwege zijn band met Vladimir Poetin.

De Amerikaanse actie-acteur Steven Seagal mag niet meer Oekraïne binnen, aangezien hij wordt gezien als een ''gevaar voor de nationale veiligheid''. De reden hiervoor is dat de de 65-jarige acteur afgelopen jaar het Russische staatsburgerschap kreeg van niemand minder dan Vladimir Poetin zelf, die hem hoogstpersoonlijk zijn nieuwe paspoort overhandigde.

De acteur is geboren en getogen in Amerika, maar heeft Russische en Mongoolse voorouders en koos daarom te gaan voor een dubbele nationaliteit, maar het gaat, op z'n zachtst gezegd, niet zo goed tussen Oekraïne en Rusland; Rusland koos er namelijk voor om de separatisten in Oost Oekraïne bij te staan, wat absoluut niet in de smaak viel. Oekraïne heeft daarom Rusland ook verboden mee te doen aan het Eurovisiesongfestival dat volgende week wordt gehouden in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Seagal mag nu sowieso vijf jaar niet meer het land in. Het is niet de eerste keer dat dit een bekendheid overkomt; De Franse acteur Gérard Depardieu, die ook een goede band heeft met Poetin en ook een Russisch paspoort kreeg, mag eveneens Oekraïne niet meer in.

Geen Above the Law deze keer dus voor Seagal...



NieuwsFilm

meest populair