'Walking Dead'-acteur Josh McDermitt stopt met sociale media na doodsbedreigingen

'Walking Dead'-acteur Josh McDermitt stopt met sociale media na doodsbedreigingen

Hij heeft afscheid genomen van Facebook, Instagram en Twitter.

Josh McDermitt, die in de succesvolle tv-serie The Walking Dead het karakter Eugene speelt, heeft het gehad met irritant volk op het internet. De 38-jarige Amerikaan plaatste begin mei een punt achter zijn sociale media accounts, waaronder Facebook, Instagram en Twitter. De reden? Cyberpesten en doodsbedreigingen.

Twitter-account TWD HQ wist het laatste bericht van McDermitt te delen via de onderstaande video. Daar vertelt hij het zat te zijn nadat hij uitgemaakt wordt voor butthole en doodsbedreigingen opleest. "Stuur dat niet naar me toe, want ik ga die zooi bij de politie aangeven. Ik ben het beu. Je kan Eugene haten, dat kan me niet schelen. Ik zal tegenspreken dat je er naast zit, maar je mag van hem vinden wat je wil. Maar als je zegt dat je hoopt dat ik doodga, dan weet ik niet of je het over Josh of Eugene hebt. Dat ga ik bij de politie melden."



De ellende zou begonnen zijn sinds de laatste paar afleveringen van het afgelopen seizoen, waarin het personage zich tegen zijn oude groep keert. McDermitt vervolgt in de bovenstaande video: "Wees dus geen klootzak. En stop met klagen. Laten we nergens meer over klagen op het internet. Serieus. Breng tijd door met je familie, vrienden of geliefden. Ga gewoon van het internet."

McDermitt's Walking Dead-collega Alanna Masterson, die Tara belichaamt, kreeg het voorheen ook te verduren met pesterijen vanwege haar veranderde lichaamsbouw nadat ze bevallen was. De acteur nam het destijds voor haar op: "Mensen moeten het verdomme rustig aan doen met die rotzooi die ze op het internet plaatsen. Het is erg verontrustend, want we zijn allemaal mensen."

NieuwsFilm

meest populair