Groen licht voor 100 miljoen dollar kostende Scorsese-film 'The Irishman'

Groen licht voor 100 miljoen dollar kostende Scorsese-film 'The Irishman'

Netflix tast diep in de buidel voor dit nieuwe project.

Na jaren vastgezeten te hebben in de ontwikkelingsfase en vragen over de kosten, is er nu eindelijk groen licht voor Martin Scorsese's The Irishman. Indiewire meldt dat Netflix groen licht heeft gegeven voor het honderd miljoen dollar kostende project.

In de film speelt Robert De Niro - die daarmee een negende keer samenwerkt met Scorsese - de rol van Frank Sheeran, een maffiamoordenaar wiens bijnaam The Irishman was. Hij zou verbonden zijn aan de moorden van President Kennedy en Jimmy Hoffa. Voor de film zou De Niro digitaal jonger gemaakt worden.

Oorspronkelijk was het project voor Paramount, dat tot 2019 een deal heeft met Scorsese. Maar Netflix kocht recent de wereldwijde distributierechten voor de film en zal nu dus ook moeten betalen. Welke andere acteurs een rol gaan spelen in The Irishman is niet zeker, al verwachten we snel aankondigingen.

De opnames zouden volgens Indiewire in augustus al van start moeten gaan. Naar het schijnt heeft Scorsese acteurs als Al Pacino, Bobby Canavale en Harvey Keitel op het oog voor de film.



NieuwsFilm

meest populair