Kevin Feige legt succes Marvel-films uit

Kevin Feige legt succes Marvel-films uit

En waarom slaagt de concurrentie niet?

Kevin Feige is natuurlijk al jaren de man achter het filmuniversum van Marvel en daarmee achter de grootste filmhype van de afgelopen jaren: het gedeeld universum. Tijdens een interview met ComingSoon vertelde Feige over wat volgens hem de franchise tot een succes gemaakt heeft.

"Als ik terug in de tijd zou reizen, en mezelf zou vertellen wat de toekomst zou brengen, zou ik waarschijnlijk van angst in elkaar zakken. Maar, ik denk dat deel van de reden waarom we geslaagd zijn, is omdat we altijd vastgehouden hebben aan onze visie en niet zomaar probeerden te herhalen wat anderen deden," aldus Feige. "We begonnen dolenthousiast omdat we eindelijk zelf de mensen die creatief verantwoordelijk waren voor Marvel-films konden zoeken en die films konden maken op een manier die volgens ons de beste was."

Een succes is die aanpak in elk geval geworden. Met vijftien films en een totaal productiebudget van 2,8 miljard dollar, verdiende Marvel ondertussen 11,3 miljard dollar aan de wereldwijd box office. Het filmuniversum dient ondertussen ook als standaard voor andere studio's, die nu soortgelijke zaken proberen op te bouwen - met wisselend succes.

Wat denken jullie van de opmerking van Feige?



NieuwsFilm

meest populair